Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş Açıklaması

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ve Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği Başkanı Fikret Tanyeri basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş Açıklaması
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Yaşar Kuş, 2013 yılında oda tarafından J plakalı öğrenci servislerinin personel taşıması için yaz aylarında 3.5 aylık izin istediklerini belirterek, “Anacak bu süre zarfından J plakalı araçlar S plakalı araçlarla haksız rekabet yaptı. Bu nedenle J plakalı araçlara personel taşımacılığı için yol belgesi verilmemesi amacıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e dilekçe yazdık” dedi

Geçmiş yıllarda öğrenci servislerinin yaz aylarında çalışmadığı için Belediye’den izin belgesi istediğini anımsatan Yaşar Kuş, “Burada hata yaptık. Yıllık ya da hiç olmayacak diye talep edilmesi gerektiğini ve bizim yıllığı geri çekmemiz için dilekçe yazmamız istendi. Bununla ilgili hak ve adaletsizlik ortaya çıktı. Ayrıca haksız rekabet ortaya çıktı. Art niyetle esnaf ve insanlar gördüğümüz için biz 23 Ocak tarihinde Çerkezköy Belediyesi’ne öğrenci servislerine personel taşıması için izin verilmemesini ilettik. Belediye Başkanımız da bunu bizim kamuoyu ile paylaşmamızı istedi. Herkes elini vicdanına koysun” DİYE KONUŞTU.

Herkese adil olmak zorunda olduklarını kaydeden Kuş, kendilerinin doğru yaptığını düşündüklerini kaydetti.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in desteklerini beklediklerini dile getiren Başkan Yaşar Kuş, "50 TL’lik öğrenci servislerinin, 25 TL gibi çok büyük fiyat kırımları ile bu işi yaptıklarını görüyoruz. Belediye başkanına dilekçeyi verdik. Bu konunun takipçisi olacağını söyledi.

Bu haksız rekabetin önlenmesi için başkanımızın desteğini bekliyoruz” dedi

Basın mensuplarının “Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi’nin Namık Kemal Bulvarı’nda yaptığı korsan uygulaması ses getirdi mi?” sorusunu cevaplayan Kuş, “15 gün önce yapılan uygulama çok ses getirdi. Bu uygulamanın yapılması ile birlikte araçların hala çalıştığı görülmektedir. Servis araçları ile ilgili uygulamaların çok yönlü olacağını düşünüyorum. 3-4 uygulama yapıldığı takdirde bu olayın biteceğini düşünüyorum. Belediye ve trafikten destek bekliyorum. Acil ve ivedi olarak devam etmesini bekliyoruz. İnşallah faydalı olur” dedi.



“HAKSIZ REKABET VAR”
Haksız rekabetin olduğu ortamda araç sahiplerinin mağdur olduğunu bu nedenle toplantı yapmak istediklerini kaydeden Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, “Tüm araçlar belli ücretlerle çalışırken, J plakalar bizim belli fiyatla gittiğimiz yerlere yarı fiyatla gidiyorlar. Şehir içinde istedikleri gibi kullanıyorlar. Haksız rekabetin olduğunu görüyoruz. Mağduriyetin giderilmesi için yeniden uygulama yapılması gerekiyor. Araç sahipleri olarak inanın araçlarımızı yaptırmak için sanayiye gidemiyoruz. İstanbul’da çoğu fabrikanın genel merkezleri var. Orada oturdukları yerde ihale alıyorlar veriyorlar. Burada araba nasıl çalışır görmüyorlar. Benim arabacım ekmek yiyemeyecek, dışarıdan gelen araç yiyecek. Böyle bir uygulama Türkiye’nin hiçbir yerinde yok” dedi.


Şoför esnafının mağduriyetini gidermek için bu derneği kurduklarını kaydeden Tanyeri “ Biz bunun mücadelesindeyiz ve hiçbir resmi kuruma saygısızlık yapmadık. Tamamen devletin verdiği yetkiler ve kurallar çerçevesinde mücadele etmek istiyoruz. Daha iyi yerlere geleceğiz. Bu süreçte burada ki denetim artırılırsa, araç sahiplerinin daha rahat olacağını ve iyi paralar kazandığını düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte çalışmalarla daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Derneğe de sahip çıkacaklar” dedi

Kaynak: İHA