Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni Büyükşehir Yasası ile sorumluluk alanına giren alanların tümünde ilaçlama çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Başladı

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 01 Ocak- 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalışmada Nurdağı, İslahiye, Araban, Nizip, Yavuzeli ve Karkamış ilçeleri ile bağlı köylerin kışlak ve larva ilaçlamaları da yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, “Her yıl olduğu üzere bu yıl da kış dönemini kapsayan ilaçlama çalışmalarına Ocak ayı itibarı ile başladık. Daha önce merkez ilçeler ve bağlı köylerde yürüttüğümüz çalışmalarımıza yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile dahil olan sorumluluk alanlarımız da eklendi. Bu genişlemeye bağlı olarak araç ve personel sayımızı arttırdık. 15 araç ve 30 personel ile yürüttüğümüz ilaçlama çalışmalarımıza ilçe merkezlerinde ve köylerde başladık” dedi.

Daha önce ilçe belediyeleri ile birlikte gerçekleştirdikleri ilaçlama çalışmalarını dört yıldır Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin yaptığını belirten Muhtar Akyol, “İlaçlamanın tek merkezden yapılması hem çalışmanın kontrollü yürümesini sağlıyor hem de çalışmanın ekonomik olması açısından önem arz ediyor. Şu anda yaptığımız ilaçlamanın tek elden yürütülmesi maliyeti düşürdü. Öyle ki biz şu an Türkiye’nin en ucuz ilaçlamasını yapan belediyeler arasında yer alıyoruz” diye konuştu.

DAMLARDA, BİDON VE LEĞENLERDE SU BEKLETMEYİN
Yıl boyunca ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Akyol, “Özellikle karasinek, sivri sinek, kene, fare ilaçlaması gibi çalışmalar yapmaktayız. Biz sistemli bir şekilde ilaçlamamızı yıl boyunca yapıyoruz. Her yılın Ocak ayından itibaren ilaçlama çalışmalarına başlıyoruz. Ocak ayında özellikle sivrisinek ve karasineklerin barındığı yerlerde larva mücadelesi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşların dam ve çatılarda beklettiği sulardan da sivrisineklerin ürediğini ifade eden Akyol, “Vatandaşımız genel olarak Gaziantep'te dam ve çatı diye tabir ettiğimiz yerlerde bidonlarda, kazanlarda, leğenlerde su bekletiyorlar. Biz o bekletilen suların dökülmesini istiyoruz. Sonuçta bir tas sudan milyonlarca sivrisinek ürüyor. Özelikle bağ evlerinde havuzdaki suların ya devir dayım yaptırılması sürekli ya da 10 günde bir değiştirilmesi gerekiyor. Bir bağ evindeki bir leğen su, o bölgedeki tüm bağ evlerine, tüm alana yeter sivrisinek üretme anlamındadır. Binaların altında bodrumlarında kazan dairesinde herhangi bir şekilde su akıntısı, sıkıntısı, birikintisi var ise bunla ilgili gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Akyol; yaz aylarında karasinek, sivrisinek, kene ve böcek olaylarının yaşanmaması, insanların evlerinde, park ve bahçelerde rahat hareket etmelerini sağlamak adına Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ekiplerinin düzenli olarak sivrisinek, karasinek, hamam böceği, bit, pire, kene, fare gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA