Adıyaman Belediyesi İle Hizmet-iş Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Adıyaman Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

Adıyaman Belediyesi İle Hizmet-iş Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Doğan tarafından sözleşme imzalandı.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Doğan, “2004-2005 yıllarında Adıyaman Belediyesi’nde çalışan işçi arkadaşlarımızın maaşı çok düşüktü. Emekli olduklarında daha fazla maaş alıyordu. Belediye Başkanımızla birlikte 10 yıldan buyana güzel sözleşmeler yaparak, arkadaşlarımızı memnun ettik. Bugün yine yeni bir toplu iş sözleşmesi imzalamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. 2014-2015 yılını kapsayacak olan sözleşmeyi bugün atacağımız imzayla bitirmiş olacağız. Geriye dönüp baktığımızda, Belediye Başkanımızın 10 yıllık döneminde 6 tane toplu iş sözleşmesi yapmışız. Bu yıl yapılan toplu iş sözleşmesinde yemek ve yakacak kalemlerine yüzde 20 zam yapıldı. İşçilerin yevmiyesine ortalama birinci altı ayda 250, ikinci altı ayda 150 TL maaşına zam yapılmıştır. Bu, yılda ortalama 400 TL zam demektir. İkinci yılda yine bu kadar zam yapılacak. Bütün bunları, Belediye Başkanımızın yufka yürekliliğine ve merhametli olmasına borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bunun için huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca yoğun işlerine rağmen Ankara’dan ilimize gelerek aramızda bulunan ve toplu iş sözleşmemize imza atan Sayın Genel Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen HAK-İŞ konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “Bugün Adıyaman için tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye ortalamasının üzerinde bir toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Ayrıca hüzünlüyüz çünkü 10 yıldır birlikte çalıştığımız Belediye Başkanımız M. Necip Büyükaslan ile son toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde de hem Adıyaman’a büyük hizmetleri olmuş, hem de çalışanların ücretini dolu düzgün vererek çok önemli bir merhale kat edilmiş. Bunun için kendisine teşekkür ediyor ve bugün imzalayacağımız toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise, 2004 yılında seçildikten hemen sonra ilk iş olarak çalışanların maddi durumunu iyileştirmek olduğunu belirterek, “O gün bugündür işçilerimizin alın teri kurumadan hakkını veriyoruz. Kendi dönemimizde asla sendikaya ve sendika seçimlerine karışmadık. Toplu iş sözleşmelerinde herhangi bir gerginliğe mahal vermedik. Görüşmeleri, medeni insanlar topluluğu anlayışıyla sürdürdük. Şimdiye kadar hiçbir işçimizin hakkını üstümüzde koymadık. Gün geçtikçe arttırarak bugünkü seviyeye getirdik. Bizden önce belediye işçileri aldıkları ücretle geçimini zor sağlıyordu. Allah'a çok şükür dönemimizde hayat standartlarının üzerinde ücret alıyor ve rahatlıkla geçimini sağlıyorlar. Bugüne kadar maaşlarını bir gün dahi geciktirmeden zamanında ödedik. 2004 yılında emekli olan bir işçi kardeşimizin kıdem tazminatı, bugünkü parayla 24 bin TL civarındaydı. Şu gün itibariyle emekli olan bir işçimiz, 83 bin TL alıyor. Nereden nereye getirdik. Bugün yine çok güzel bir sözleşme imzalıyoruz. Bu sözleşmeden işçi arkadaşlarımızın tümü memnunlar. Onlar memnun olunca bizlerde memnun oluyoruz. Bu protokolümüz işçilerimize ve belediyemize hayırlı olsun. Bu konuda emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve sendikamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların akabinde 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı ve daha sonra karşılıklı hediyeleşmeler yapıldı.
Kaynak: İHA