Paralel medyanın 'saray' yalanları

17 Aralık darbe girişimi ardından her fırsatta iktidara yüklenen paralel medya yalana doymuyor.

Paralel medyanın 'saray' yalanları
Paralel medyanın 'saray' yalanları
Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmaları devam ederken haber etiğinin dışına çıkan paralel medya yalan haberlerle ayakta durmaya çalışıyor.

ODA SAYISI ÜSTÜNDEN KARA PROPAGANDA

Bunun ilk örneği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki oda sayısı oldu. Saray'da bulunan oda sayısı 850 fazla gösterilerek kara propaganda yapıldı. Paralel medya benzer haberlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı lüks düşkünü olarak göstermeye çalıştı.

PARALELİN ALTIN KADEH YALANI
Paralel yapının yayın organı Zaman Gazetesi de son zamanlarda benzer haberlerle dikkat çekiyor. Zaman, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sarayı için tanesi bin liradan altın varaklı kadeh alındığını yazdı. Bu haberin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Yapılan araştırmada kadehlerin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde Çankaya Köşk'ündeki misafirler için alındığı ortaya çıktı.