Zihinsel Engellilerin Kına Gecesi Göz Kamaştırdı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zihinsel engelli gençlerin düzenlediği kına eğlencesinde büyük coşku yaşandı.

Kaymakam Osman Yenidıoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da izlediği gece de, kınanın ardından zeybek oynandı.

Burhaniye'de, Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelliler gecesinde büyük coşku yaşandı. Bir aylık hazırlık yapan zihinsel engelli geçlerin, canlandırdıkları kına gecesi büyük ilgi görürken, zeybek oyunu da büyük alkış topladı. Defile de yapan gençler, dans etti, şiir okudu ve şarkılar söyledi.

Salonu dolduran yüzlerce vatandaş, gösterileri ayakta alkışladı. Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal, yaptıkları konuşmalar da, engellilerin hayatlarının kolaylaştırılmasında konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Gençleri tebrik eden Kaymakam Osman Yenidoğan ise, "İlçemizdeki engelliler, gösterileriyle, eğlenceleriyle her türlü sosyal faaliyetlerini izimle paylaşmak istiyor. Çok güzel bir çalışma yapmışlar. Sanatsal yeteneklerinin hakikaten, çok çok iyi olduğunu gösterdiler. Çok rahat, çok paylaşımcı, içlerindekileri, sevinçlerini mutluluklarını bizimle paylaştı. Özürlülüğün, aslında zihinde olan bir şey olduğunu, engellerin aslında, istendiğinde aşılabildiğini, çalışıldığında başarılabileceğini gösterdiler. Herşeyi çok sağlamım diyen insandan daha iyi olduklarını gösterdiler. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA