Antalya'da Meradan Çalınan İnekler Konya'da Bulundu

Antalya'nın İbradı ilçesinde çalınan inekler, Konya'nın Beyşehir ilçesindeki bir ahırda bulunarak sahibine teslim edildi.

İbradı'da besicilik yapan Enver Kahya, otlatmak için meraya bıraktığı ineklerini bulamayınca jandarmaya giderek hırsızlık ihbarında bulundu. Jandarmanın çalışmasının yanı sıra kendisi de iz süren Kahya, ineklerinin Beyşehir ilçesi Üstünler Mahallesi'nde olduğu bilgisi üzerine Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verdi.
Jandarma asayiş timi ile kullanılmayan ahıra giden Kahya, ineklerin kulak küpelerinin sökülmüş olduğunu gördü. Çevrede yapılan aramada 2 kulak küpesi bulunarak İbradı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirildi.

Yapılan araştırmada küpelerin, çalınan 2 ineğe ait olduğu tespit edildi. Beyşehir'deki ahırdan 10 ineğini teslim alan Enver Kahya, yardımlarından dolayı jandarma asayiş timine teşekkür etti.
Kahya, "Hayvanların arazide olmasından faydalanan hırsızlar gündüz vaktinde arabaya yükleyerek çalmışlar. Biz de takip ederek izini sürdük. 10 hayvanı sarmış, getirmişler. 3-4'ünü ise bir ağaca bağlamışlar. Diğerlerini de götürecekken biz durumu fark edince onları alamamışlar. Hayvanlara bakan veteriner hekimi getirttik, onlar aşıdan kulak küpesine vurdukları numaralara dair tüm bilgileri biliyorlardı" dedi.

Üstünler Mahallesi'ndeki ahırın sahibi İ.K, gözaltına alındı.

Kaynak: AA