750 Bin Liralık Vurgun Yapan Hacker Çetesi Çökertildi

İstanbul’da vatandaşların banka hesaplarını boşaltan hacker çetesine yönelik düzenlenen operasyon polis kamerasıyla görüntülendi.

Çetenin 750 bin liralık vurgun yaptığı tespit edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, e-fatura ve benzeri spam maillerle vatandaşların ve şirketlerin internet bankacılığı bilgilerini ve akıllı telefonlara gelen banka SMS şifrelerini ele geçirerek banka hesaplarını boşaltan suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda zanlıların e-fatura gibi yöntemlerle vatandaşlara 'spam' mail gönderip, maillerdeki virüslerin bilgisayarlara yerleşmesini sağladıkları tespit edildi. Çetenin ele geçirdiği bilgileri hackerlara ilettiği, bu aşamada da vatandaşların cep telefonlarına bankanın sitesinin birebir kopyasını göndererek uygulamanın indirilmesini sağladıkları anlaşıldı. Uygulamayı indirince telefonlarına virüs giren vatandaşların banka hesaplarının hackerler vasıtasıyla boşaltıldığı belirlendi. Yaklaşık 6 aylık çalışmanın ardından harekete geçen polis ekipleri, 25 Kasım günü Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Beyoğlu ve Ümraniye'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden C.T.’nin şebeke lideri olduğu öne sürülürken, 2008 yılındaki 'Karnaval' adı verilen operasyonda da gözaltına alınıp tutuklandığı, daha sonra tahliye edildiği belirlendi. Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda ise 3 adet harddisk, 4 adet laptop, çok sayıda bankamatik ve kredi kartı, 13 bin Türk Lirası, 13 bin dolar, 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 mermi ile çok sayıda cep telefonu ve simkart ele geçirildi.

Çetenin bu yolla 750 bin liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılardan C.T.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 8 kişi ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA