Eski CHP Genel Başkanı Baykal uyardı

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Cumhuriyet Halk Partisi artık kendi içinde suçlamalar yaparak, hakaretler ederek siyaset yapmayı reddediyor" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Baykal uyardı
Baykal, CHP Muratpaşa İlçe Başkan adayı Ahmet Kumbul'un seçim ofisi ziyaretinde, Antalya siyasetinde yeni bir dönem açıldığını söyledi.

Geride kalan dönemin ciddi değerlendirmesini yaptıklarını ifade eden Baykal, Antalya siyasetinde yeni bir anlayışla Cumhuriyet Halk Partisi'nin toparlanıp ayağa kalkması gerektiğini hep birlikte değerlendirdiklerini anlattı.

Artık Cumhuriyet Halk Partisi'nde düşmanlık, hakaret, saygısızlık yöntemlerine, anlayışına dayalı siyaset uygulamasını geride bırakmak zorunda olduklarını dile getiren Baykal, geride kalan dönemde acı olaylar yaşadıklarını, ortaya çıkan sonuçların kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Baykal, siyasi çatışma, düşmanlık anlayışına dayalı dönemin geçtiğini, bunun bir çıkmaz yol olduğunun herkesçe görüldüğünü vurguladı.

Son dönemde ilçe kongrelerinde ortaya çıkan sonucun CHP'de saygısızlık ve düşmanlık politikasının örgüt tarafından reddedildiğini gösterdiğini belirten Baykal, şöyle konuştu:
'Bu dersi herkesin en iyi şekilde alacağını umut ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi artık kendi içinde suçlamalar yaparak, hakaretler ederek siyaset yapmayı reddediyor. Bunu büyük bir sevinç ve memnuniyetle görüyorum. Biz, maksatlı düşmanlık anlayışını reddediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü de bunu reddetti. Bu çerçevede hepimize düşen görev var. Husumet, düşmanlık, nefret, suçlama politikasını kaldırmak istedik. Ben bugüne kadar Antalya'daki siyasetçinin aleyhinde düşmanlık, nefret, husumet kokan tek bir cümleyi telaffuz etmedim ama çoğuna muhatap oldum. Şimdi örgüt de bunu reddediyor. Böyle bir nefret politikasının Cumhuriyet Halk Partisi'ne yararlı olmadığı ortaya çıkmıştır. Çok ağır bedelini ödedik. Çok gereksiz yere bu politikaya girildi. Partimiz ciddi acılar, kayıplar yaşadı. Artık buna son vereceğiz. Birbirini suçlayarak nereye varabiliriz.'

Baykal, daha sonra CHP Muratpaşa İlçe Başkan adayı Songül Başkaya'yı görev yaptığı Akdeniz Gerçek Gazetesi'nde, Kepez İlçe Başkan adayları Garip Erdoğan ile Önder Kurnaz'ı da seçim ofislerinde ziyaret etti.

Ziyaretlerde Baykal'a CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Osman Kaptan ve CHP İl Başkanı Cavit Arı ile partililer eşlik etti.
Kaynak: AA