Osmaniye Valiliğinden 'Anasınıfı' Açıklaması

Osmaniye Valiliği, bir gazetenin internet sitesinde "Çocukların kaydırağını ellerinden aldı" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, habere konu olan Vali Celalettin Cerrah Anasınıfı ve Hasanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hizmet binaları hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Vali Celalettin Cerrah Anasınıfı binasının bağlı olduğu Hasanbeyli İlkokulu binasına ayrı ve uzak oluşu nedeniyle takip ve kontrolünün zor olması, 3 derslikli binanın öğrenci azlığı nedeniyle sadece tek dersliğinin kullanılıyor olması ve binanın ısıtılması, aydınlatılması, temizlik malzemesi, hizmetli giderlerinin ayrı ve fazladan maliyet yükü getirmesi; ayrıca Hasanbeyli ilkokulu bahçesinde 2 odalı bir binada hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının, hizmet noktasında yetersiz kalması sebepleriyle anasınıfı binasını yaptıran hayırsever Nuri Çomu'nun yazılı onayı alınarak anasınıfının Hasanbeyli İlkokulu bahçesinde bulunan ve daha önce ilkokul olarak kullanılan binaya taşınması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise Hasanbeyli İlkokulu Vali Celalettin Cerrah Anasınıfı binasında hizmet vermesi Hasanbeyli Kaymakamlığı'nın talebine istinaden Valilik makam onayı ile uygun bulunmuştur.
Şu anda Hasanbeyli İlkokulu bahçesinde, 34 öğrenci ile eğitime devam eden anasınıfı bu haliyle yeterli ve ilkokulun bahçesinde bulunuyor olması sebebiyle güvenli konumdadır. Hasanbeyli Kaymakamlığına bugüne kadar bu konuya ilişkin velilerden gelen bir şikayet bulunmamaktadır. Daha önceleri Vali Celalettin Cerrah Anasınıfı olan ve şu an İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan 3 derslik, bir idare odası ve mutfaktan oluşan bina, çalışan personelin motivasyon ve etkinliğini olumlu yönde etkilemiş ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlamıştır."
Kaynak: AA