Destici'den Gündeme İlişkin Açıklamalar

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Komisyon üyeleri özgür bir şekilde, bağımsız bir şekilde önlerine gelen dosyalara, delillere bakarak bir karar versinler ve dört bakana da tavsiyemiz şudur ki kendiniz Yüce Divan'ı isteyin” dedi.


BBP Genel Başkanı Destici, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2015 yılı merkezi bütçesinin kabul edildiğine değinen Destici, bütçenin emeklinin, esnafın, tüccarın yararına olmadığını ve yüksek kazançlar elde etme hevesinde olanların daha çok kazanacağı bir bütçe rakamıyla karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

TBMM’de yürütülen Soruşturma Komisyonu ile ilgili olarak ise Destici, şunları kaydetti:
“Aldığımız duyumlara ve bilgilere göre de buraya müdahale edildi. 5 Ocak’a ertelendi komisyonun toplanması. Burada açık ve net şekilde şu gözüküyor ki hükümet, iktidar bu konuda henüz ne yapacağına karar vermiş değil. Komisyon üyeleri özgür bir şekilde, bağımsız bir şekilde önlerine gelen dosyalara, delillere bakarak bir karar versinler ve dört bakana da tavsiyemiz şudur ki kendiniz Yüce Divan'ı isteyin. Eğer gerçekten suçsuzsanız Yüce Divan'da aklanın ve Türk milletinin karşısına alnınız ak bir şekilde çıkın. Bizim bakanlara tavsiyemiz iktidar bunu istemese bile kendileri bu talepte bulunmaları lazım. Komisyona yapılan müdahaleleri asla ahlaki bulmuyoruz, asla hukuki bulmuyoruz."
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Destici, 14 Aralık operasyonundan sonra savcının illegal dinleme gerekçesiyle soruşturma dosyasından çıkardığı ses kaydına dayanılarak karar verildiğiyle ilgili soruya, “14 Aralık tamamen hukuki temellere dayanmayan bir kumpas. Burada büyük bir psikolojik bir algı operasyonu yürütüldü” karşılığını verdi.

BBP’nin MHP ile ittifak yapacağına dair haberlerin olduğunu soran gazeteciye Destici, seçimlerden önce bu gibi söylentilerin çıktığını belirterek, “MHP bizim aynı kökten geldiğimiz, tabiri caizse aynı çınarın dallarıyız. Dolayısıyla bu tür yakıştırmalar yadırganamaz ama şu anda BBP’nin bizim böyle bir konu gündemimizde yok. Biz bütün teşkilatlarımızla birlikte 2015 seçimlerinde kendi adımızla, kendi amblemimizle inşallah katılacağız” ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA