Yenimahalle Belediyesi ve Çydd El Ele

Yenimahalle Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi tarafından hayata geçen “Çağdaşlık Eğitim” projesiyle Yenimahalle halkı çeşitli konularda bilgilendiriliyor.


4 yıldır devam eden proje kapsamında bu kez YENİMEK kursiyerleri ile vatandaşlara ilkyardımın ABC’si anlatıldı. Batıkent Meydan AVM Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerine ÇYDD Ankara Şube Başkanı Ayfer Yüksel, ÇYDD Eğitim Birimi Sorumlusu Gülten Erciyas, YENİMEK kursiyerleri ve Batıkent sakinleri katıldı.

“İlkyardıma ilk adım, sağlıklı bir gelecek için doğru adım” başlıklı seminerde NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu Ayşegül Özkonak tarafından ilk yardımın altın kuralları uygulamalı olarak gösterildi.

TÜRKAN SAYLAN UNUTULMADI
Seminer öncesi kısa bir konuşma yaparak ÇYDD hakkında bilgiler veren Eğitim Birimi Sorumlusu Erciyas, “Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacındayız” dedi.

Erciyas’ın konuşmasının ardından Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan Türkan Saylan filmi gösterildi.

HAYAT KURTARAN UYGULAMALAR
Ardından NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu Ayşegül Özkonak, ilkyardımın önemi ve uygulama şekilleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sundu. Kazazedenin hayata tutunabilmesi için eldeki olanaklarla ilaçsız olarak yapılan müdahaleye ilkyardım denildiğini söyleyen Özkonak, “İlkyardımın öncelikli amacı hayati tehlikeyi ortadan kaldırmaktır” dedi.

İlkyardımın temel uygulamalarının koruma, bildirme, kurtarma olduğunu kaydeden Özkonak, ilk müdahalede moral desteğinin önemine de vurgu yaptı

Kaynak: İHA