Aksaray'da 'Kitap Oku, Okuduğun Kitabı Bağışla' Kampanyası

Aksaray'da kitap okuma alışŸkanlığŸının yaygınlaşŸtırılmasına yönelik "Kitap Oku, OkuduğŸun Kitabı BağŸışŸla" kampanyası başŸlatıldı.

Aksaray ValiliğŸi ve Aksaray FM işŸbirliğŸiyle kitap okuma alışŸkanlığŸının yaygınlaşŸtırılmasına yönelik, "Kitap Oku, OkuduğŸun Kitabı BağŸışŸla" kampanyasının tanıtım toplantısı, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlendi.

Vali şžeref Ataklı, toplantıda yaptığŸı konuşŸmada, 6 ay sürecek kampanyada kitap okuma alışŸkanlığŸının yaygınlaşŸtırılmasının hedeflendiğŸi söyledi.

Kitabın medeniyet inşŸasında en temel unsur olduğŸunu vurgulayan Ataklı, şŸunları kaydetti:
"İnsanların oluşŸturduğŸu medeniyet birikimi kitaplar üzerinden geleceğŸe aktarılıyor. Bir medeniyet inşŸa etmek iddiasındaysak kitaba sahip çıkmamız gerekiyor. Gençlerimiz okuma yazma konusunda maalesef zayıf kalıyor. Bundan da hepimiz serzenişŸte bulunuyoruz. ǖnce bizim kendimize bakmamız, örneklik teşŸkil etmemiz lazım. LJocuklarımız okuma konusunda çok daha iyi durumda olacaktır. Kendi yapmadığŸımız şŸeyleri çocuklarımızdan istemek hakkına sahip değŸiliz. ǖrnek olmak en etkili yöntemdir."
Toplantıya, Aksaray ǜniversitesi (ASǜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar İl Jandarma Komutanı Albay Levent ǖlmez, Vali Yardımcısı şžahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Kaynak: AA