Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları

Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından geleneksel olarak yapılan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının bu yıl üçüncüsü düzenlenecek.

Yarışmanın komisyon üyesi Halis Can, yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesi ve insanların internetle daha çok iç içe olmasından dolayı kitap okuma alışkanlıklarının azaldığını söyledi.

Yarışmanın temel amacının kitap okuma alışkanlıklarını artırmak ve insanların manevi bilgileri ulaşması olduğunu belirten Can, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nın 3 yıldır düzenlendiğini ifade etti.

Can, yarışmanın kayıtlarının www.ufkayolculuk.com adresinden yapıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:
"Yarışmamız son peygamberin hayatı konseptiyle devam ediyor. Müracaatlar 31 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. İlk okul öğrencilerinden tutun da yaşı kemale ermiş büyüklerimize kadar herkes katılabilir. Sınavımız Türkiye'nin her il ve ilçesinden 29 Mart 2015 Pazar günü 100 soru üzerinden yapılacak. Bu sınav için tavsiye eserlerimiz var. Prof. Dr. İsmail Çakan ve Mehmet Solmaz'ın Kur'an-ı Kerim Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi ve Martin Lings'in yazdığı Hz. Muhammed'in Hayatı eserleri üzerinden sorular hazırlanacak. Yarışma 6 kategoriden oluşacak. Bu kategoriler, yaş gruplarına ve mesleki yeterliliklerine göre ayarlanmış olacak. Yarışmada il düzeyinde dereceye giren kategori birincilerine 25'er, ikincilere 15'er, üçüncülere 10'ar ve 4 ila 10 arasına ise 1'er çeyrek altın verilecek. Türkiye ödüllerinde ise tüm kategorilerde birincilere 2 kişilik umre ve 2 bin 500 lira para ödülü, ikincilere 1'er umre, bin 500 para ödülü, üçüncülere de bir umre ve 500 lira para ödülü ile ilk 10'a girenlere de elektronik cihaz hediyeleri olacak. Ödül törenleri illerde ayrı ayrı final gecesi de İstanbul'da yapılacak."
Kaynak: AA