Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun İncelemeleri

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nde incelemelerde bulundu.

Gümrükçüoğlu, incelemeler sırasında vatandaşlara Trabzon'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.
TOKİ'nin Trabzon'da gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Trabzon'un şeklinin değiştiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Bu çalışmalarla Trabzon'un tarihi yapısı ortaya çıktı. Trabzon olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, bakanlarımıza ve ilgili tüm yetkililere minnettarız" dedi.

Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nde kentsel dönüşümün etap etap yapıldığını da anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üç etabın ardından dördüncü etap için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra Pazarkapı ek kentsel dönüşümü içinde kamulaştırmalar başladı.

Meydan Parkı'nın da ikinci etabını yapıyoruz ve orada önemli ölçüde mesafe kat ettik. Meydan Parkı'nın birde üçüncü etabı var. Bu üçüncü etap da adeta denize bakan balkon olacak. Tabakhane'de yolumuza devam ediyoruz. Ayasofya tamam ve Çömlekçi kentsel dönüşümü de Zağnos gibi etap etap yapılacak olan dev bir kentsel dönüşüm projesidir."
Kentsel dönüşüm projeleriyle Trabzon'un çehresinin değiştiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla çok daha güzel bir şekil alacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA