Aile Hekimlerine Nöbet Uygulaması Getirilmesi

Türk Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksel Koçak, aile hekimlerine nöbet uygulamasına tepki göstererek, sendika olarak aile hekimlerinin yanında olduklarını bildirdi.

Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, sendikaların er meydanı olduğunu ve bu alanlara ancak yüreği yetenlerin inebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kamu-Sen olarak, 15 bin kişinin katılımıyla Ankara'da miting düzenlendiğini anımsatan Koçak, şunlara yer verdi:
"Bu hafta da aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için bir kez daha meydanlarda olacağız. Sendika olarak, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının her zaman yanında olmaya önem veriyoruz. Onların sorunlarının çözümü için gayret sarf ettik, çaba gösterdik. Hukuka başvurarak bazı haksızlıkların önüne geçtik. Aile hekimliğiyle ilgili iki çalıştay gerçekleştirip, anket ve araştırmalar yaparak projeler hayata geçirdik. Ne yazık ki idareciler, aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına daha fazla nasıl zulüm etmenin derdine düşmüşlerdir. Yapılan her yeni düzenlemeyle zulüm katmerli hale getirilmiş. Bardak dolmuş ve sabırtaşı çatlamıştır. Nöbetler, ağır iş yükü, sonu gelmeyen yeni görevler, şiddet, mobbing ve ardı arkası kesilmeyen sıkıntılar ne yazık ki aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının üstünde kara bulut gibi hiç eksik olmamıştır."
Kaynak: AA