Ardahan'da Kurs Bitiren Çobanlara Sertifikaları Verildi

Hanak ilçesinde sürü yönetimi kursunu başarıyla bitiren 15 kursiyere sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliğiyle başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında düzenlenen kurs 120 saat sürdü.
Hanak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü salonunda düzenlenen sertifika törenine, Hanak Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Balıkçılar, yaptığı konuşmada, söz konusu kursun çobanların eğitimi açısından önemli olduğunu belirterek, Türkiye'de et deposu olan Ardahan ve Hanak'ta bunun meyvesini alacaklarına inandıklarını söyledi.

İl Müdürü Tanı da Ardahan'ın Türkiye'de hayvancılığın merkezi konumunda olduğunu, bundan dolayı söz konusu kursların devam edeceğini vurguladı.
Kurslarla yaklaşık 150 kişiye sertifika verdiklerini anlatan Tanı, şunları kaydetti:
"Hayvancılığı aslında bizler daha modern yapabiliriz. Bu ve benzeri projelerle bunu planlıyoruz. Bu çalışmamızda örnek bir çalışmadır. Çünkü Türkiye'de biz ilk olarak uygulamaya koyduk bu çalışmayı. Diğer ilçelerimizde de aynı kursu başarıyla tamamladık. Bu eğitim ve çalışmalarla bölgede daha bilinçli, daha refah bir hayvancılık olacaktır. Bu kurslar ilerde yapacağımız daha güzel işlerin altyapısı olacaktır. Bu kurslar hayvan ırkının daha güzelleşmesi ve kaliteli olması için önemi çok büyüktür. Sizler de bu işte ilk oldunuz, sizleri tebrik ediyorum."
Kentte 25 milyon liranın yabancı çobanlara gittiğini belirten Tanı, kurslarla bunu önlemek istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA