Aydın İşkur Söke’de İşverenlerle Buluştu

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü, Söke’de hizmet veren işverenlere İŞKUR hizmetleri hakkında bilgi vermeye devam ediyor
Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya' nın daveti ile Söke Ticaret Odası toplantı salonunda Söke’de bulunan işverenlerin katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Aydın İşkur Söke’de İşverenlerle Buluştu
Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, konuşmasında ülkemizde ve dünyadaki işsizlik oranları konusuna değindi. Terzi, yaptığı açıklamada; “Ülkemizin uluslararası konumunu güçlendirmek ve halkımızın refahını arttırmak adına konan hedeflere ulaşmak için ekonomimizin mutlaka yapısal bir dönüşüm yaşaması gerekir. Ülkemiz bu yapının oluşturulması için verimlilik artışının ve sanayileşmenin hızlandırılması gerektiğinin farkındadır. Yeni dönemde sanayicinin 2023 hedeflere ulaşmak için temel aktör olacağının ortaya koymakta ve ileriye yönelik umutlarımızı tazelemektedir” diye konuştu.

Terzi, ayrıca işveren ile İŞKUR arasında bilgi köprüsü kurmayı amaçladıklarını ve Aydın işgücü piyasasının gelişmesine katkı sağlayan politikalar uygulamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya konuşmacı olarak SGK teşvikleri konusunda Söke SGK Müdürü Recai Sani Balcıoğlu ve İŞKUR çalışmaları, işverene yönelik hizmetler ve mesleki eğitim kursları konusunda Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi katıldı.

Söke Şube Müdürü Cemil Altun, Murat Özkavsal ve İMD Erol Kılıç, iş sağlığı ve güvenliği konusu ve 6111 sayılı Teşvik yasası konusu, iş birliği kursları ve UMEM, işbaşı eğitim programlarındaki yeni düzenlemeleri detaylı olarak slayt ve soru cevap yöntemi ile işverenlere aktardı.
Kaynak: İHA