Muğla'daki Öğrenci Olaylarında Ölen Şerzan Kurt'un Davası

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Şerzan Kurt'un ölümüyle ilgili davanın duruşması öncesinde kentte güvenlik önlemleri artırıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent giriş ve çıkışlarının yanı sıra Eskişehir Adalet Sarayı civarında geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmayı izlemeye gelen kişiler üst aramasından geçirildi. İzleyiciler, oluşturulan güvenlik koridorundan geçerek adliye binasına alınıyor.
Şerzan Kurt'un ölümüyle ilgili davayı izlemeye gelen bir grup, polis ekiplerinden üst araması yapılması konusunda verilen arama kararını sordu. Bunun üzerine görevli polisler, arama kararını gösterdi. Bu kişiler, daha sonra üst araması yapılarak adliye binasına alındı.
Duruşmayı izlemeye Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da adliyeye geldi.
Dört yıl önce üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada silahla vurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21), kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
Kaynak: AA