Kü ve Southern University Arasında Anlaşma

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) ve Southern University arasında, ortak mühendislik yüksek lisans anlaşması yapıldığı bildirildi.

KÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, KÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı ve Southern University College Makine Mühendisliği arasında geliştirilen ortak yüksek lisans programı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı.
KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, anlaşmanın Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ve Termal Bilim uzmanlık alanlarında yapıldığını kaydetti.

Yıldız, uluslararası anlaşmalara önem verdiklerini belirterek, "Bu anlaşmayla birlikte daha çok ortak yurtdışı lisans ve lisansüstü programlar açılması için çalışmalar başlattık. Programın birinci yılı üniversitemizde gerçekleşecek. Bu aşamada öğrenciler, Makine Mühendisliği Anabilim Dalı'nda ilgili alt alan için belirlenen derslerden toplam 21 krediyi başarıyla tamamlamaları ve genel ortalamalarının 3 olması gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan öğrenciler ikinci yıl Southern Universityde eğitimlerine devam etmek için bu üniversite tarafından istenen tüm genel ve yabancı öğrenci koşullarını sağlamak koşuluyla bu üniversiteye kabul edilecekler ve öğrenimlerine bu üniversitede devam edebilecekler" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA