İş-kur'un Mülakatla İşçi Alımına Tepki

Tüm Eğitim-Sen üyeleri, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Toplum Yararına Program (TYP) kapsamındaki mülakat yöntemine tepki gösterdi.

Tüm Eğitim Sen Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İş-Kur tarafından TYP kapsamında, Siirt ve ilçelerindeki kamu, kurum ve kuruluşlarına 238 geçici işçi alımı kapsamında yapılan sözlü mülakatın adil olmadığını iddia etti.
Mülkalatla işçilerin alınmasının kayırmalara neden olacağının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Zaten işsizliğin ve yoksulluğun tüm çıplaklığı ve acımasızlığıyla kol gezdiği ilimizde bir de torpilin en son yapılacağı düşünülen kurum tarafından kayırmacılıkla bu alımlar yapılırsa vebali en başta kurum müdürü, akabinde Mülki Amir ve Sosyal Çalışma Bakanı'nın boynundadır. İş-Kur'un işçi alımında uygulanan 35 yaş üzeri sınırı hangi kriterler gözetilerek konulmuştur? Mülakat senaryosunun bu seviyeye kadar inmesini kim veya kimler istemiştir? Böyle haksız hukuksuz ve ilahi adaletten uzak uygulamaların halk nezdinde nasıl bir karşılığı olacağının hesabı yapılmış mıdır? Bilinçli ve organize bir şekilde gençlerimiz toplumdan soyutlaştırılıyor mu? Hükümet ve Devletin, gençlere biçtiği değer, yaş sınırı koymak suretiyle önlerinin kesilmesi midir? Bu mülakatın ilimizin en başarılı okullarından biri olan Fen Lisesinde yapılması, Eğitim-Öğretime nasıl olumsuz bir etki yarattığı biliniyor mu?"
Açıklamda, mülakatın halkın ihtiyaçlarına cevap vermeyeceği ve sorumluların uzun vadede zarar göreceğine kaydedildi.
Kaynak: AA