Ak Parti Çorum Milletvekili Uslu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yatırımlarını Değerlendirdi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri salım Uslu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Çorum'a yönelik yatırımlarını değerlendirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, 61. hükumetin kurulması sonrasında gençlik ve sporun ayrı bir bakanlık olarak yapılandırılmasının gençlere verilen önemin bir göstergesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakanlık bünyesinde oluşturulan genel müdürlük ve ilgili birimler ile gençlik çalışmalarının daha ön plana çıkarıldığını savunan Uslu, "Bu kapsamda ilimizde de gençlerimizin eğitimi, sosyal aktivitelere katılımı, birlik, beraberlik ve milli duygulara uygun yetişmelerini sağlayan gençlik merkezlerine yenilerini kazandırıyoruz" dedi.

Çorum'a ikinci bir gençlik merkezinin yapılmasının planlandığını, bu doğrultuda sözleşmelerin imzalandığını ve ihalesinin gerçekleştirildiğini vurgulayan Uslu, "Önümüzdeki günlerde ise yapımına başlanacak. Osmancık ve Sungurlu ilçelerimizde yapımı devam eden gençlik merkezlerimiz büyük oranda bitirildi. Alaca gençlik merkezi için yer tahsis işlemleri tamamlandı. Yatırım programına alınması için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde ifade etti.

Spor alanında yapılan tesis çalışmalarında ise Osmancık güreş eğitim merkezi, Kargı antrenman spor salonu, Bayat, Oğuzlar ve Kargı ilçelerine sentetik çim yüzeyli futbol sahalarının yapımının tamamlandığının altını çizen Uslu, şunları kaydetti:
"Merkeze yapacağımız olimpik standartlarda atletizm pistinin ihalesi yapıldı. Süreç devam ediyor. Osmancık sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve Oğuzlar sentetik çim yüzeyli futbol sahasına ikili soyunma odası projeleri ve yaklaşık maliyet çalışmaları, Ortaköy ve Uğurludağ ilçelerinin sentetik çim yüzeyli futbol sahaları için de hazırlık çalışmaları devam etmektedir."
Tamamlanan ve ihale edilen gençlik ve spor yatırımlarının toplam bedelinin 95 milyon liranın üzerinde olduğunu ifade eden Uslu, bu yatırımlara YURTKUR Genel Müdürlüğü ve proje aşamasındaki yatırımların dahil olmadığını vurgulayarak, "Gençlik ve spor yatırımları ilimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Kaynak: AA