Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfa'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin 4,5 milyar doların üzerindeki yardımıyla dünyada en fazla yardım eden üçüncü ülke olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Siverek İlçe Kongresinde, halkın desteği olduğu sürece AK Parti iktidarının ülkedeki yatırımlarını sürdüreceğini belirtti.

Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu bulunmadığına inandıklarını ifade eden Yılmaz, partisinin 2023'te gelişmiş bir ülke hedefi doğrultusundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü aktardı.
Türkiye'de ekonomi ve demokrasinin AK Parti iktidarıyla güçlendiğini vurgulayan Yılmaz, dünyada en çok gelişen ülkelerin demokrasi seviyesi üstün olan ülkeler olduğuna işaret etti.
Yeni Türkiye'nin yardım eden bir ülke konumuna geldiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
''Türkiye hem demokratik, hem ekonomik alanda ilerleme gösterdi. Yardım alan bir Türkiye'den yardım eden bir Türkiye'ye geçtik. Eskiden Türkiye yardım alırdı. Şimdi 4,5 milyar doların üzerindeki yardımıyla Türkiye, dünyada en fazla yardımı eden üçüncü ülke. Birinci Amerika, ikinci İngiltere üçüncü Türkiye Allah'a şükürler olsun. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi kıyasla derseniz; eski Türkiye yardım alırdı yeni Türkiye yardım ediyor. Eski Türkiye el açar, yeni Türkiye el açana yardım eder. Eski Türkiye borçluydu, IMF'ye borcumuz vardı, biz geldik geçmiş borçları ödedik. IMF'ye ihtiyacın varsa borç verelim bile dedik.''
Yılmaz, daha sonra ilçedeki 107. Topçu Alay Komutanlığını, kaymakamlığı ve belediyeyi de ziyaret etti.
Kaynak: AA