Kanaryalar 'En Güzel' Seçilmek İçin Yarıştı

İçel'de gerçekleştirilen "Kanarya Irk ve Güzellik Yarışması"nda 500 kanarya 10 kategoride birinci olmak için yarıştı. Yarışma sonucunda dereceye giren kanaryaların sahiplerine madalya verildi.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu koordinatörlüğünde İçel Kanarya Severler Derneği tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde "Kanarya Irk ve Güzellik Yarışması" düzenlendi.

Sahiplerince getirilen yaklaşık 500 kanarya, duruş, tüy, baş ve gövde kıvrımları gibi 10 farklı kategoride değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda dereceye girenlere madalya verildi.

İçel Kanarya Severler Derneği Başkanı Bilal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçel'de dernekleri tarafından bu yıl ilk kez yarışma düzenlediklerini söyledi.

Dün başlayan yarışmada yaklaşık 500 kanaryanın 10 kategoride yarıştığını anlatan Çelik, "Türkiye'nin her yerinden gelen kuşlar kıyasıya yarıştı. Kendi cinsine göre yarışma alanları gerçekleşti. Yarışma sonunda birinci olan kanaryaların sahiplerine madalya verdik" dedi.

Kanaryaların fiyatlarının 50 liradan başlayıp 6 bin liraya kadar değiştiğini ifade eden Çelik, önümüzdeki yıllarda katılımın daha çok olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA