Mısırlı Öğrenciler Türkçe Öğreniyor

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Türkçe öğrenen Mısırlı öğrenciler bölüm sertifikalarını aldı.

Merkezin, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği rezidansının bahçesinde düzenlediği törende, bölümlerini başarıyla bitiren Mısırlı öğrencilere sertifikaları teslim edildi.
Yunus Emre Kültür Merkezi Kahire Müdürü Süleyman Sezer, törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar 3 bin öğrenciye Türkçe öğrettiklerini belirterek, her dönem, bin kişiye varan başvuru yoğunluğu yaşadıklarını, bunların 550-600 kadarını kursa kabul edebildiklerini söyledi.

Sezer ayrıca 3 Mart 2010'da açılan merkezin, faaliyetlerini Mısır'da bulunan 14 Türkoloji merkezinde de sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Sertifika alan öğrencilerden Mey Aşur, Çin dili ve edebiyatı mezunu olduğunu ve Türkçe'nin Çin dilinden çok daha kolay olduğunu Türkiye'ye yaptığı turistik gezinin ardından Türkçe öğrenmeye karar verdiğini ifade etti.

Aşur, Türkçe'yi, medeniyet ve tarih alanlarında çeviriler yaparak kullanmak istediğini kaydetti.

Sertifika alan bir diğer öğrenci Ayet Buhari ise önceleri Türkçe'yi hobi olarak gördüğünü ancak daha sonra bu dili sevdiği için Türkiye'yi de sevdiğini ifade etti.

Mısır'da az sayıda kişinin Türkçe bildiğini söyleyen Ayet, farklı bir şey yapmak istediği için Türkçe'yi seçtiğini belirtti.

Daha sonra sertifikalarını alan öğrenciler hep bir ağızdan "Yaşasın Yunus Emre" diyerek, Türkçe öğrenmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar.
Kaynak: AA