Tübitak 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na başvuruların 6-27 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Koordinatörü Mehmet Şirin Batur, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmayla ilgili başvuruların 6-27 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Yarışmanın 10 dalda gerçekleştirileceğini ifade eden Batur, şunları kaydetti:
"Daha önce Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında düzenlen yarışmalara bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı da eklendi. Her öğrencinin yalnızca bir projeyle katılabileceği yarışmada her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanabilir. İlimizin de bağlı bulunduğu Van Bölge Sergisi 30 Mart -1 Nisan tarihleri arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yapılacak. Van Bölge Ödül Töreni 2 Nisan, Türkiye Final Yarışması ise 25-27 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA