Ato'dan Borç Ödemede Fırsattan Yararlanma Çağrısı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, üyelerinin aidat borçlarını ödemede taksitlendirme ve indirim fırsatından yararlanmaları içi son tarihin 1 Aralık 2014 olduğunu belirtti.

Menevşe, yaptığı yazılı açıklamada, 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun'un 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
Üyelerinin taksitlendirme ve indirim imkanlarından yararlanabilmeleri için 1 Aralık 2014 tarihine kadar bir dilekçeyle kendilerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Menevşe, yeniden yapılandırılarak hesap edilen tutarın tamamının ödenmesi halinde ödenmesi gereken tutardan yüzde 10 oranında indirim yapılacağını bildirdi.
Menevşe, yeniden yapılandırılarak hesaplanan borcun taksitler halinde ödenecek olması halinde ise tutarın 8 takside bölüneceğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
"İlk taksit 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenmek zorundadır. Diğer taksitler ise 3'er aylık dönemlerde tahsil edilecektir. Yapılandırılan tutarın kanunun öngördüğü sürede ödenmemesi durumunda, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme zammı gibi feri alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilecektir. Üyelerimizin yapılandırma kolaylığından faydalanması ve indirim fırsatını kaçırmamaları için son başvuru tarihi olan 1 Aralık 2014 tarihini geçirmemeleri gerekmektedir. Yasal sürenin bitiminden sonra halen aidat borcu olan üyelerimiz hakkında kanuni yollara başvurulması zorunlu olduğundan borcu bulunan üyelerimizin zor durumda kalmamaları açısından kendilerine verilen bu fırsatı iyi değerlendirmelerini bekliyoruz."
Kaynak: AA