Amatör Doğa Yürüyüşçülerine Tutanak Tutulmayacak

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’da amatör ruhla doğa yürüyüşü yapanlar hakkında tutanak tutulmaması yönünde görüş birliğine varıldığını belirtti.

Amatör Doğa Yürüyüşçülerine Tutanak Tutulmayacak

Aydın’da son dönemde doğa yürüyüşleri ile ilgili sosyal medyada ve yerel basında bazı haberler yayınlanmakta olduğuna işaret eden Mehmet Erdem, “Bu konuyu İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Nuri Aktakka ve Aydın Valimiz Sayın Erol Ayyıldız ile görüştüm. Konunun
içeriğinde TURSAB ve seyahat acentelerinin olduğunu öğrendik. TURSAB ve üye seyahat acenteleri 'doğa yürüyüşleri' organizasyonunu para kazanmak amacı ile düzenleyenlere karşı mücadele etmektedirler. Seyahat acenteleri bu işi kayıt altında yaparken ve vergilerini öderken, kayıt dışı yapan ve kazançlarını vergilendirmeyenlerle mücadele etmek istemektedirler. Sayın Valimizle yaptığımız görüşmede doğa yürüyüşlerini amatör ruhla yapanlar için ve para kazanma kastıyla yapılmayan organizasyonlara tutanak tutulmayacağı mutabakatına vardık. Bu konunun farklı niyetlerle istismar edilmemesi için saygıdeğer doğaseverlerle paylaşmak istedim. Doğa yürüyüşlerinin artarak devam etmesi gerekiyor. Aydın'da keşfedilecek daha çok muhteşem güzelliklerimiz doğaseverleri bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA