Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terör konusu siyasi rekabet konusu değildir, partilerin birbirini itham edecekleri bir konu değildir. Partiler üstü bir konudur. Sadece AK Parti'nin değil, bütün partilerin meselesidir" dedi.

Bozdağ, Sorgun Belediyesi İlyas Arslan Sinema Salonu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Sorgun İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partisinin Türkiye'nin her yerinde 5'inci olağan kongreleri yaptığını söyledi.

AK Parti ile Türkiye'nin istikrara kavuştuğunu dile getiren Bozdağ, AK Parti iktidarı döneminde Yozgat'a ve Sorgun ilçesinde yapılan yatırımlara dikkati çekti.
Türkiye'nin 30 yılı aşkındır terörle mücadele ettiğini, muhalefetin terör sorununu çözmek için hiçbir zaman çaba harcamadığını ifade eden Bozdağ, "Çözüm sürecine karşı çıkmak, bu konudaki atılan adımları ihanet olarak nitelemek dışında sizin terör belasından bu ülkeyi kurtarmak için çözüm projeniz nedir? Madem AK Parti hükümetleri yanlış yapıyorlar, öyleyse sizin doğrularınız nedir. Hangi usulde biz yol alırsak Türkiye'yi terörden kurtarırız? Bir daha PKK terörü ya da başka terör Türkiye'de olmaz. Projeniz nedir. Buyurun söyleyin" diye konuştu.

-"Terör konusu siyasi rekabet konusu değildir"
Türkiye'nin en güçlü muhalefet partilerinin bugüne kadar yalandan, dolandan, iftiradan, ithamdan başka bir şey üretmediğini savunan Bozdağ, "Çözümünüz ne, çözümleri de yok. Kanın, gözyaşının, terörün bittiği, silahın sustuğu bir Türkiye'yi hepimizin arzu etmesi, bunun için de hepimizin taşın altına elimizi koymamız lazım. Terör konusu siyasi rekabet konusu değildir, partilerin birbirini itham edecekleri bir konu değildir. Partiler üstü bir konudur. Sadece AK Parti'nin değil, bütün partilerin meselesidir. Sadece bir bölgenin değil, yedi bölgenin ortak meselesidir" diye konuştu.

- "Bizim muhalefet fezada uçuyor"
Bozdağ, Türkiye'de iktidar sorunu olmadığını, muhalefet sorunu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bizim muhalefet fezada uçuyor, Türkiye'nin gerçekleriyle bizim muhalefetimizin gerçekleri birbiri ile asla örtüşmüyor. Kılıçdaroğlu konuşuyor, bakıyorsun, 'bu İsrail'in politikalarını mı savunuyor' diyorsun. Bakıyorsun 'Esad'ın politikalarını mı savunuyor' diyorsun. Onların Türkiye ile ilgili söylediklerine bakıyorsunuz, onun söylediklerine bakıyorsunuz sanki bir kalemden çıkmış. Böyle bir siyaset olur mu? Türkiye'nin dış politikasıyla başka ülkelerin dış politikası elbette birbiri ile uyuşmayabilir, uyuştuğu noktalar da olabilir. Bir muhalefet partisi ülkesinin dış politikasına karşı paralel bir politika koyuyorsa o zaman bizim oturup şunu sormamız lazım. 'Durun bakalım siz hangi ülkenin menfaatini savunuyorsunuz.' Türkiye'nin menfaatini savunuyorsanız o zaman Türkiye'nin menfaatinin nerede olduğunu, devletin bütün bilgi ve imkanlarıyla ülkenin hükümeti, dışişleri, Cumhurbaşkanı, devletin organları belirliyor ve o çerçeve de bir politika ortaya konuluyor. Ona bizim de sahip çıkmamız lazım."
-"Türkiye böylesi bir muhalefete layık değil"
Bozda, CHP'nin kendi içinde çatıştığını ve birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını dile getirdi.
CHP'deki Dersim olayları ile ilgili tartışmalara dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:
"Şimdi Sezgin Tanrıkulu çıktı Dersim'den dolayı özür diledi, başkaları şimdi ona laf yetiştirmeye başladılar. Allah aşkına sizin genel başkan yardımcılarınız partiyi temsil emiyorlar mı, benim bildiğim genel başkan temsil eder, genel başkan yardımcıları temsil eder, grup başkan vekilleri temsil eder. Onların söyledikleri sadece kendilerini değil partilerini de temsil eder. Bakıyorsunuz bir laf söylüyor, herkes hücum ediyor. Başka biri bir laf söylüyor ona da hücum ediyorlar. Genel başkan bir laf söylüyor ona da başka bir şey diyorlar. O zaman ben buradan soruyorum: 'Biz sizin hanginizin ağzınızdan çıkan lafa inanacağız. Hangisi CHP'nin gerçek politikasını temsil eder' diyeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri mi yoksa genel başkan yardımcılarının söyledikleri mi, yoksa grup başkan vekillerinin söyledikleri mi partiyi bağlar."
Bozdağ, CHP'nin kendi içerisinde çatışan bir yapısı olduğunu belirterek, "Biz de bundan rahatsızız. Diyeceksiniz CHP'nin derdi size mi düştü, bize düşmedi de Türkiye böylesi bir muhalefete layık değil. Onun için biz bunu dert ediniyoruz" ifadelerini kullandı.
AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde siyaset yaptığını ve Türkiye'yi birleştirdiğini anlatan Bozdağ, "Biz sadece Yozgat'ta, sadece İstanbul'da, Ankara'da değil Edirne'de, Çanakkale'de, Kars'ta, Hakkari'de, Şırnak'da Türkiye'nin her bir yerinde siyaset yapan ve yürüten, hizmet üreten bir partiyiz" dedi.

Diğer partilerin tüm Türkiye'yi kucaklamadığını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:
"HDP'ye bakıyorsunuz bir bölgenin partisi. MHP'ye bakıyorsunuz, İç Anadolu yoğunluklu biraz başka illerde noktasal yoğunluğu olan bir parti. CHP'ye bakıyorsunuz sahil bandına sıkışmış bir parti. Ama AK Parti İç Anadolu'nun da birincisi, Karadeniz'in de Doğu Anadolu'nun da Akdeniz'in de Güneydoğu Anadolu'nun da Marmara'nın da birinci partisidir, Ege'nin de birinci partisidir. Her bölgenin birinci partisidir. 'Bunlar Türkiye'yi kucaklamıyor' diye AK Parti'yi itham ediyorlar. Allah aşkına bir parti toplumu kucaklamaz da Türkiye'nin bütün bölgelerin de nasıl birinci parti olur. Kalkıp diyorlar ki 'AK Parti Türkiye'yi ayrıştırıyor' AK Parti Türkiye'yi birleştiriyor. Türkiye'yi kaynaştırıyor. Türkiye'yi kucaklıyor."
CHP, MHP ve HDP'nin zihinlerinde Türkiye'yi paylaştığını ve bazı bölgelerde siyaset yapmak istemedikleri öne süren Bozdağ, şunları kaydetti:
"Zihinlerinde Türkiye'nin bazı bölgelerini kendi siyasetleri için uygun görmüyorlar, kendi siyasetleri alanında yok sayıyorlar. Şimdi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da AK Parti ve HDP dışında başka parti yok. Kim terk etti orayı, CHP terk etti. MHP terk etti. Keşke onlar da oradan yüksek oy alsalar. CHP de MHP de oralarda olsalar. Ama bölgeyi terk edip, HDP'nin kucağına itenler Yozgat'ta, Ankara 'da aslan olup kükrüyorlar. Gideceksin orada siyaset yapacaksın. 'Ya bize bunları söylüyorlar da ülkeyi siz yönetiyorsunuz' Evet biz yönetiyoruz. Bizim insanlarımız gidip orada siyaset yapıyorlar. Teşkilatlarımız var, belediyelerimiz var. İl genel meclisi üyelerimiz var. Onlar nasıl yapıyorlar? Güvenlik yok mu orada? Var. Onlar da hizmet ediyorlar. Sizin canınız kıymetli de onların ki kıymetsiz mi. Onların da canı kıymetli."
-"Onlar kafalarında ülkeyi paramparça etmişler"
Türkiye'nin güvenlik sorunu olmadığını dile getiren Bozdağ "Türkiye'nin kamu düzenine dair bir sıkıntısı yoktur. Kamu düzeni bu ülkenin her yerinde vardır. Kim kamu düzenini ihlal ediyorsa yasalar çerçevesinde ona her türlü müdahale tereddütsüz anında yapılmaktadır. Sanki güvenlik yokmuş da beyefendiler gidemiyormuş. Gitmek istiyorsanız buyurun söyleyin. Eğer güvenlik endişeniz varsa her türlü tedbiri almaya hazırız. Kaldı ki böyle bir endişe asla yok. Problem ne. Problem kafalarda kafalar da... Onlar kafalarında ülkeyi paramparça etmişler. AK Parti bu kafalara da karşıdır. Bu kafaların ürettiği siyasete de karşıdır. Biz birleştirici bir siyaseti Türkiye'nin merkezine koyduk ve merkezde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA