Abd Öncülüğündeki Koalisyon Güçlerinin İşid'e Saldırıları

ABD Merkez Kuvvetler KomutanlığŸı (CENTCOM), ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta, terör örgütü IşžİD hedeflerine yönelik 6 yeni hava saldırısı daha düzenlediğŸini bildirdi.

CENTCOM'un açıklamasına göre; ABD ordusu ve koalisyon güçleri, IşžİD'in Suriye'deki hedeflerine, savaşŸ uçağŸı ve insansız hava araçlarıyla 3 hava saldırısı gerçekleşŸtirirken, ABD ordusu insansız hava araçları ve döner kanatlı uçaklarla örgütün Irak'taki hedeflerine 3 hava saldırısı düzenledi.

Suriye'de, Rakka'nın batısında Tabka askeri havalimanının yakınlarındaki saldırıda IşžİD'e ait 1 tank, Kobani (Ayn el Arap) kentinin güneyindeki saldırıda da örgütün 2 muharebe mevzisi yok edildi. Deyru'z Zor'un güneydoğŸusundaki saldırıda ise 1 IşžİD tankı kullanılmaz hale getirildi.

Irak'ta, Felluce'nin kuzeydoğŸusunda düzenlenen 2 saldırıda IşžİD'in 2 küçük ünitesinin hedef alındığŸı ve örgütün 2 havan topunun ve 1 sığŸınağŸının yok edildiğŸi belirtilirken, Ramadi'nin batısındaki saldırıda örgütün kontrolünde olan binaya hasar verildiğŸi kaydedildi.
Irak'taki hava saldırılarına Belçika ve BirleşŸik Krallık'ın destek verdiğŸi ifade edilen açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığŸı kaydedildi.
 
Kaynak: AA