En Karlı Yatırım Gayri Menkul

Bartın’da inşaat sektörü hızlı yükselişini sürdürürken, yatırımcıların gözdesi gayri menkuller oluyor.

En Karlı Yatırım Gayri Menkul

Bartın’da inşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösteren Yıldırım Yapı Emlak Sahibi Murat Yıldırım, Bartın’da inşaat sektörünü değerlendirdi. İnşaat sektörünün bu yılda büyümeye devam ettiğini gayri menkule yatırım yapanların kazandığını ve kazanmaya devam edeceğini belirten Yıldırım, Bartın şehrinin de hızlı bir şekilde büyüdüğünü kaydederek şu anda metre kare fiyatı 1250 lira olan daire fiyatlarının yıllık ortalama yüzde 10 prim yapacağını söyledi.

YILDIRIM: "NÜFUS 100 BİNİ GEÇECEK"
2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesi'nin öğrenci sayısının 11 bini geçtiğini ve yakın zamanda 20 bin öğrenci hedefine ulaşacağını söyleyen Yıldırım, “Şu anda Bartın’da 27 bin sigortalı çalışan bulunmaktadır. Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un yoğun çabalarıyla organize sanayi bölgesine eklenen yeni alanlarla OSB iki katı büyüyecek. Buda ilimizde ki sigortalı çalışan sayısının 3-4 yıl içinde 50 bini geçmesini sağlayacak. Üniversitemizde 20 bin öğrenci hedefine ulaştığında şehir nüfusumuz 100 binin üzerine çıkacak. Bu gelişmeler ışığında Bartın’da inşaat sektörü en az 5 yıl daha bu hızlı yükselişini sürdürecek. Şu anda metre kare fiyatı bin 250 TL olan daire fiyatları yıl bazında minimum yüzde 10 prim yapacak. Gayri menkule yatırım yapan tüm yatırımcılarda kazanmaya devam edecek” diye konuştu.

YILDIRIM: "TÜNELLER TURİZMİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK"
Yıldırım, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun geçtiğimiz günlerde başlattığı Bartın’ın sanayi ve turizm de büyüme hamlesi çalışmalarının da Bartın’da ki mevcut büyümeye ivme kazandıracağını kaydetti.

Yıldırım açıklamalarının devamında yapımı tamamlanan Amasra Tüneli ve devam eden Kurucaşile Tünellerinin Bartın’da turizmin gelişmesine katkı sağlayarak aynı zamanda inşaat sektörünün de yaygınlaşmasına vesile olacağını söyledi.

Kaynak: İHA