Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Ne yazık ki bizim kentsel dönüşüm olayı da ağır aksak gidiyor, doğru gitmiyor. Biz bunu riyaset makamı olarak masaya yatıracağız. Artılarına, eksilerine bakacağız. Ne yapılabilirliğini yeniden gözden geçireceğiz" dedi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Yalova Temsilciliği tarafından düzenlenen "Rantsal Dönüşüm Olmadan Kentsel Dönüşüm Olabilir Mi?" adlı panel, Raif Dinçkök Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Salman, kentin kötü bir şekilde planlandığına dikkati çekerek, "Yalova maalesef çok kötü planlanmış. Kabul edersiniz ki kötü planı düzeltmek makyajdan öteye gitmiyor. O yüzden planlama doğru zamanda, doğru yapmak lazım. Geçmişte yapıldığı gibi 10-20 yıllık değil, 50 yılı düşünerek yapmak lazım. Yalova bunun sıkıntısını çekti, çekmeye devam ediyor" diye konuştu.

Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışması hakkında da bilgi veren Salman, şöyle konuştu:
"Kişisel olarak parsel bazında kentsel dönüşümü doğru bulmuyorum. Yapılacaksa bir bölgede olmalı. Türkiye'de kötü örnekleri var. 'Yalova'da kentsel dönüşüm nasıl gidiyor' derseniz, 30 Marttan sonra bir olaya bakmıştık. Seçim yenilendi. 1 hazirandan bu yana da 4 ay geçti. Ne yazık ki bizim kentsel dönüşüm olayı da ağır aksak gidiyor, doğru gitmiyor. Biz bunu riyaset makamı olarak masaya yatıracağız. Artılarına, eksilerine bakacağız. Ne yapılabilirliğini yeniden gözden geçireceğiz. Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüme şiddetle ihtiyaç var mı, var."
Ardından söz alan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Mehmet Yıldırım ise Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.
Panelde daha sonra İTÜ Geomatik Mühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tevfik Özlüdemir'in oturum yöneticiliğinde, konusunda uzman kişiler tarafından sunumlar yapıldı.


Kaynak: AA