Mardin'de Meslek Edindirme Kursları Açılacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Üniversitesi'nce meslek edindirme kursları açılacak.

Belediye hizmet binasında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Eşbakan Februniye Akyol ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın imzaladığı protokol gereğince ilk kurs turizmle başlayacak.
İmza töreninde konuşan Türk, Artuklu Üniversitesinin kendileri ile böyle bir çalışma içinde yer almasından dolayı memnuniyetlerini belirtti.

Türk, meslek edindirme konusunda çalışmalarının da devam edeceğini belirterek, "Özellikle kadınlar için çalışmalarımız olacak. Onları toplumdan kopuk değil daha çok topluma kazandırma gibi çalışmalarımız olacak. Eğitimli örgütlü bir toplumun oluşmasında beraber bir çalışma yapacağız. İnanıyoruz ki bu çalışma halkımıza yansır ve halkımız yapılan çalışmaların anlamını görür" dedi.

Çalışmalar sonunda kursiyerlere aynı zamanda iş imkanlarının da sağlanacağını ifade eden Türk, yapılacak çalışmalarda eğitim görenlere öncelik tanınacağını kaydetti.

Rektör Omay ise belediye ile yapacakları çalışmadan dolayı mutlu olduklarını anlatarak, "Eminiz ki bu çalışmamızdan olumlu bir sonuç çıkacak. Turizm kenti olan Mardin'de bu çalışmamızı da turizmle başlamamız gerçekten önemlidir. Böylece turizm dalında nitelikli elemanlara sahip olacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Türk, Akyol ve Omay protokolü imzaladı.
Kaynak: AA