Kurban Bayramı'nda Trafik Uyarısı

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Çankırı 157 . Şube Şefi Tayfun Özsöz, vatandaşların Kurban Bayramı tatilinde artacak trafik yoğunluğu nedeniyle daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini bildirdi.

Özsöz, yaptığı yazılı açıklamada, 5 günlük bayram tatili süresince trafik akışının yoğun olacağını vurgulayarak, karayolları olarak ek tedbirler alındığını belirtti.

Ekiplerin 24 saat göreve hazır bekleyeceklerini kaydeden Özsöz, "Özellikle şehirler arası yolculuk yapacak olan vatandaşlarımızın, artacak trafik yoğunluğu sebebiyle daha dikkatli araç kullanmaları, yol üzerindeki trafik işaret, levha ve görevlilerin uyarılarına uymaları, özellikle yol yapı ve çalışmalarının olduğu bölümlerde acele etmemeleri daha güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere ulaşmaları için trafik kurallarına uymaları gerekir" ifadesini kullandı.
D-100 karayolunun Çankırı bölümünde trafik yoğunluğu beklediklerini vurgulayan Özsöz, şunları kaydetti:
"Çankırı'dan geçen D100 karayolundan geçildiği saatler genellikle sürücülerin yorgun olduğu saatlere denk gelmektedir. Doğudan, Batıdan ve Güneyden yola çıkan sürücüler Çankırı il sınırlarına geldiklerinde insan vücudunun en yorgun olduğu saatlere denk gelmektedir. Vatandaşlarımızı bu saatlerde daha dikkatli olmaları hatta bir süre dinlendikten sonra yollarına devam etmeleri gerekir. Bayramda sizi bekleyenler, sizleri yanlarında gördüğünde mutlu olacaklardır. Bayramda sizi ekleyenleri mutlu edin."
Kaynak: AA