Antakya Medeniyetler Korosu'ndan Vali Lekesiz'e Ziyaret

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat ve koro üyeleri Hatay Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından restore edilen ve 20 yıllığına Medeniyetler Korosu'na tahsis edilen Medeniyetler Evi münasebetiyle Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Lekesiz, ziyarette koronun Hatay'a ülkeye ve ülkenin ötesinde insanlığa çok güzel hizmetler yaptığı belirtti.

Koronun kurulduğu andan itibaren Hatay'ı ve Anadolu coğrafyasını insana ve farklılıklara bakışını tüm dünyaya evrensel müzik aracılığıyla çok güzel anlattığı ve anlatmaya devam ettiğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
''Koronun sesi kıtaları aştı gidiyor. Yaptığı işe paralel uygun bir mekanda çalışmalarını yapması ve yürütmesi önemliydi. Biz de İl Özel İdaresi'nden böyle yeri aldık restore ettikten sonra sizlere teslim ettik. Güle güle kullanın. Burayı şüphesiz ben, kendi kaynağımdan yapmadım, kamu kaynağıyla yaptık. Kamunun imkanları doğru yere aktarılmak için vardır. Biz de ilimiz, ülkemiz için kaynakları yönlendirdiğimiz doğru yerlerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Barış ve hoşgörü adına verdiğiniz hizmetlerden dolayı içten teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni mekanla beraber yeni seslerle sesinizin güçlü bir şekilde çıkmasını temenni ediyorum.''
Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Özfırat da korunun ününün artık Hatay'ı ve ülkeyi aşarak dünyaya mal olduğunu bu konuda da en büyük katkının Vali Lekesiz' ait olduğunu kaydetti.

Vali Lekesiz'in göreve geldiğinden itibaren koroyu bir marka haline getirmek için çok büyük gayretler sergilediğini ifade eden Özfırat, Medeniyetler Evi projesiylede koronun artık kurumsallaştığını ve Medeniyetler Evi'nin Hatay için çok büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

Hatay'da birlikte yaşama kültürünün insanlığa çok büyük örnek olduğunun altını çizen Özfırat, '' Medeniyetler Korosu, bunu göstermesi konusunda ilin önde gelen idarecilerden aldığı manevi güçle daha da ilerilere taşıyacaktır. Bu yıl yurt dışında Irak, İtalya, Brezilya, Makedonya, Sırbistan ve ABD'den, yurtiçinde de Ankara, İstanbul, Konya, İzmir, İçel, Adana, Gaziantep ve Samsun'dan davet aldık. Ayrıca 23 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bir konser vereceğiz'' dedi.

Ziyaret sonunda Özfırat koroya verdiği desteklerden dolayı Vali Lekesiz'e korunun logusunu içeren anı tabağı sundu.
Kaynak: AA