Ankara Kalkınma Ajansının 2014 Mali Destek Programları Açıldı

Ankara Kalkınma Ajansı, 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında iki ayrı mali destek programı ile toplam 25 milyon lira tutarında destek sağlayacak.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı (İLTEK) ve Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı (SOSKA) olmak üzere iki ayrı mali destek programı açıldı. Söz konusu iki program ile toplam 25 milyon lira tutarında destek sağlanacak.
Toplam bütçesi 15 milyon lira olan İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı, Ankara'nın yüksek katma değer ve teknoloji odaklı ekonomik yapısının güçlendirilmesini amaçlıyor. Program kapsamında ileri teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tasarım, test, üretim, pazarlama kapasite yeteneklerinin desteklenerek ürün portföyünün geliştirilmesi; ileri teknolojili sektörlerde üretim yapan firmaların ihracat kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Programa; ileri teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler; OSB'ler, üniversiteler, araştırma merkezleri/enstitüleri, teknoparklar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, ihracatçı birlikleri başvurabilecek.
İsteklilerin, program için internet üzerinden 17 Mart 2014 saat 23.50'ye kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Proje dosyaları da 24 Mart 2014 saat 17.00'ye kadar teslim edilecek.
Asgari destek tutarının 100 bin lira olduğu programda, azami 500 bin lira destek verilecek.
- Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı
Ankara'da, bireylere eşit ve kaliteli yaşam imkanı sunarak sosyal bağların güçlendirilmesini amaçlayan Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, özel sosyal politika gerektiren grupların; sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişebilirliklerinin kolaylaştırılarak yaşam memnuniyetlerinin artırılması; istihdam edilebilirliğini sağlayacak imkan ve becerilerin geliştirilmesi ve sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle toplumsal yaşama katılımlarının artırılması için altyapıların tesis edilmesi hedefleniyor.
Toplam bütçesi 10 milyon lira olan programa; belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları ile birlik ve kooperatifler başvurabilecek. Asgari destek tutarının 100 bin lira, azami destek tutarı ise 1 milyon lira olan programa, internet üzerinden 24 Mart 2014 saat 23.50'ye kadar başvuru yapılması gerekiyor. Programın proje dosyaları ise 31 Mart 2014 saat 17.00'ye kadar Ankara Kalkınma Ajansına teslim edilecek.
Her iki program için başvuru sahiplerinin, KAYS-PFD'ye kayıt olduktan sonra başvurularını sistem üzerinden doldurup, sistemden çıktısını alacakları başvuru formu ile talep edilen ek belgeleri bir asıl ve bir suret halinde son başvuru tarihine kadar Ankara Kalkınma Ajansına elden ya da posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.
- Tanıtım toplantıları
Her iki program için Ankara merkez ve ilçelerde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Toplantılara ilişkin takvim Ankara Kalkınma Ajansının resmi internet adresinden (www.ankaraka.org.tr) önümüzdeki günlerde ilan edilecek.
Yine 2014 Teklif Proje Çağrısı kapsamında detaylı bilgiye web sayfası üzerinden ulaşılabilecek.
Kaynak: AA