Chp’li Milletvekili Sapan’dan Konyaaltı Sahili Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Konyaaltı sahili ilgili açıklamada bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, atıl duruda bulunan Konyaaltı Sahili’nin durumu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Yıldıray Sapan, Konyaaltı sahilinin ilgili kira sürecinin bitmesinin ardından Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi’nin Defterdarlık nezdinde yaptığı girişimlerden sonuç alınmamasının ardında Başbakanlık Genelgesi’nin yattığını kaydetti.

Sapan, 16 Haziran 2012 tarihli, 2012- 15 sayılı genelgede; “Kamu kurum ve kuruluşları (Belediyeler ve il özel idareleri hariç) ile sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait şirketlerin, kendi mülkiyetlerinde veya tasarruflarında bulunan taşınmazlarıyla ilgili olarak; kamu kurum ve kuruluşları, vakıf, dernek veya bunların şirketlerine, gerçek veya tüzel kişilere; satış, kira, irtifak, takas, tahsis, devir vb. her türlü tasarrufa yönelik işlemleri için Başbakanlıktan izin alınacaktır” ifadesine yer verdi.

Açıklamasında Konyaaltı sahilinin geleceği için yerel seçimlerin beklendiğini ileri süren Sapan, “ Bu yüzden sahil 3 aylığına İl Özel İdaresi’ne devredildi. Amaç çok açıktır. Konyaaltı sahili gibi Türkiye’nin çok değerli arazileri, uluslar arası para spekülatörlerinin, rant lobilerine devredilmek istenmektedir. Bu amaç için Konyaaltı sahili, 30 Mart’ta kapatılacak olan İl Özel İdaresi’ne devredilmiştir. Çalışanları ve ekipmanları ile birlikte birkaç ay sonra dağıtılacak olan kuruma sahilin devredilmesi trajikomik bir durumdur. Ama amaç bellidir. Yerel seçimler beklendiği için Konyaaltı konusunda geçici bir tasarrufa gidilmiştir. Tüm hesaplar bunun üzerine kurgulanmaktadır.”
Kaynak: İHA