Yalova Belediye Başkanı Koçal Açıklaması

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Yalova, bütün Türk dünyasının, Anadolu coğrafyasının bir harmanıdır. Biz hep beraber kendimizi Yalovalı hissederiz" dedi.

Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un, TBMM'de CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile tartışması sırasında, "Sen nereden gelmişsin Yalova'ya? Başka bir yerden, derenin öbür tarafından gelmişsin. Ben bu ülkenin Karadeniz'in en güzel yerlerinden gelmişim ve 40 yıllık da Yalovalıyım" sözleri üzerine yaşanan tartışmaları değerlendirdi.
Bu konudaki tartışmaların, Yalova için fayda sağlamayacak bir polemik oluşturduğunu ifade eden Koçal, şöyle konuştu:
"Polemikle ilgili sadece şunu söyleyebilirim; bunun adı üstünde polemik. Bunda Yalova'ya fayda yok. Yalova, bütün Türk dünyasının, Anadolu coğrafyasının bir harmanıdır. Biz hep beraber kendimizi Yalovalı hissederiz. Hepimiz bu kentin insanıyız. Balkanlar bizim için önemlidir. Orasının gerçekten hem siyasi hem politik olarak 'Evladı Fatihan' coğrafyası olarak değerlendiririz. Orası bizim uluslar arası politikada açıkça söylenmese de temas ettiğimiz noktadır. Sayın vekillerin arasında bir polemik. O polemik Yalova için hayırlı değildir. Doğru bir polemik değildir. Temel Bey'in bana göre söylediğinde bir şey yoktur. İyi niyetli, biraz savunma psikolojisi altında söylemiştir. Çünkü Muharrem Bey ona sen 'Yalovalı değilsin' gibi bir saldırı yapınca 'ben değilim, sen de değilsin' o anlamda demek istedi. Cümleler siyasette istismara açık. Diğer siyasiler bunu polemik bunu farklı değerlendiriyor."
Koçal, kendisinin kökeninin de Drama'dan geldiğini belirterek, "Ben de derenin ötesindeyim. Biz Yalova Belediyesi olarak yıllardır devletin Balkan politikasına uygun olarak çok ciddi hizmetlerimiz var. Balkanlarda neredeyse her ülkeden kardeş şehrimiz var. Onlarla hep beraberiz. Yalova'daki Batı Trakya Türkleri Derneğine de lokal yapacağız. Bir parka 29 Ocak Batı Trakya Parkı adı vereceğiz. Bu polemikten dolayı değil, biz zaten bunun daha önce kararını aldık" diye konuştu.

Kaynak: AA