Sevgi Evleri'nde Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Sivas'ta Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Sevgi Evleri'nde kalan 3-18 yaş arası yaklaşık 60 çocuk, Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin "Topluma Hizmet Uygulamaları" kapsamında ağız ve diş sağlığı taramasına tabi tutuldu. Merkezde görevli 2 hekimin kontrolünde yapılan taramada, dişlerinde problem olan çocuklar tespit edildi. Bazı çocuklara, diş tedavisi için randevu verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Toy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu taramayı yılda 2 kez düzenli olarak yaptıklarını belirtti.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa yürütülen uygulamanın titizlikle sürdürüldüğünü dile getiren Toy, "Sevgi Evlerimizde 80 çocuğumuzun koruma ve bakımları sağlanmakta. Çocukların tüm süreçleri ve psiko-sosyal gelişimleri, uzmanlarımız tarafından takip edilmekte, onların, ülkesine faydalı insan olarak yetiştirilmesi için de yoğun gayretler sarf edilmektedir. Bize destek veren herkese de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ağız ve diş sağlığı taramasında, çocuklara ve Sevgi Evleri'nde görev yapanlara, Sağlık Bakanlığı onaylı diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. Diş hekimleri tarafından çocuklara diş fırçalamanın ve ağız bakımının önemi anlatıldı.
Kaynak: AA