Mhp Bilecik İl Genel Meclis Aday Adaylığı Seçimine İtiraz

Bilecik Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Genel Meclis aday adayı Yılmaz Sert, yapılan MHP Meclis aday adaylığı seçimine itiraz etti.

Mhp Bilecik İl Genel Meclis Aday Adaylığı Seçimine İtiraz

Bilecik MHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu'nda 29 Ocak 2014 tarihinde yapılan aday belirleme seçiminde 2'nci sırada olduğu halde 3'üncü sıraya yazıldığını belirten Yılmaz Sert, partiye itiraz dilekçesi yazdı. Listenin, sırasıyla Mehmet Yılmaz, Selahattin Bozkurt, Yılmaz Sert ve Ömer Usta olarak belirlendiğini, fakat oylamanın kurallara aykırı bir şekilde yapıldığını savunan Yılmaz Sert, MHP Merkez İlçe Başkanlığı'na yazdığı dilekçede şunları ifade etti:
“30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için MHP Bilecik İl Genel Meclisi üyeliği aday adayı oldum. Aday olmakla 25 yıllık bir MHP’li olarak partime karşı görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Bundan sonraki yaşamımda da hiçbir kuşkuya mahal bırakmaksızın her zaman ve her süreçte partime karşı görevlerimi yerine getireceğimi bilinmesini istirham ediyorum. 29 Ocak 2014 tarihinde yapmış olduğumuz aday belirleme seçiminin kurallara aykırı bir şekilde yapıldığı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Yönetim Kurulu üyelerinin yanlış yönlendirme ile uygunsuz bir seçime götürdüğünü, bu seçimin adil olmadığını beyan ediyorum. Demokrasinin hiçbir kitabında, kuralında, temayülünde bulunmayan bir sistem ile yapılan bu seçimin partimize de hayır getirmediğine ve getirmeyeceğine inanmaktayım. 29 Ocak 2014 tarihinde yapmış olduğunuz seçim sonuçlarının adil olmadığı kanaati ile itiraz ediyorum. Hiçbir makam ve mevkide gözü olmayan ve MHP bir neferi olarak partimden sadece adalet dağıtmasını ve başkan ve yönetim kurullarımın adaletli davranmasını bekliyorum. Yapılmış olan seçimin iptal edilerek, ilgili kanunlara uygun bir şekilde yeniden yapılmasını talep ediyorum.”
Kaynak: İHA