Malatya Belediyesinden El Sanatları Sergisi

Malatya Belediyesi, açtığı kurslarda yapılan el sanatlarından sergi açtı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) ve buraya bağlı semt konaklarındaki kurslara katılanların bir yılda yaptığı eserler, Malatyapark AVM'de beğeniye sunuldu.
Serginin açılışında konuşan Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, MABESEM, semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler ve Kadın Yaşam ve Spor Merkezinden bir yılda 6 bin kişinin faydalandığını belirtti.

Kurslara kadınlar ve çocukların daha fazla ilgi gösterdiğini kaydeden Mumcu, şunları ifade etti:
"İnsanlarımız boş vakitlerini değerlendirmek adına sanatsal kurslarımıza katılıyor. Yeteneklerini sergiliyor. Becerilerini ortaya koyuyor. Sosyal rehabilite anlamında insanlarımız kendilerini geliştiriyor. Bütün Malatyalılar bu mekanlardan ücretsiz olarak faydalanmaktadır. O kadar yoğun ilgi var ki, bazı talepleri karşılayamıyoruz. Bu yıl açacağımız sanat sokağı ve sanat merkezimizle bu tür ihtiyaçlara yeterince cevap verebileceğiz. Vatandaşlarımıza, daha ferah ve nezih bir ortamda, kültürel ve sanatsal anlamda hizmet vermiş olacağız."
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaşı da Malatya'da sanatsal ve kültürel anlamda çok güzel işler yapıldığını belirtti.

Bez bebek, takı tasarım, tezhip, ebru, hüsnü hat, el sanatları, kara kalem ve yağlı boya resim, heykel, kil şekillendirme, çini ve ahşap yakma eserlerin yer aldığı sergi, pazar gününe kadar açık kalacak.
Kaynak: AA