Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden Türk Sağlık-sen'e Ziyaret

Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidan, İdari Hizmetler Başkanı Mücahit Said Destici ve Mali Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Nurullah Uçkun, Türk Sağlık-Sen (TSS) Eskişehir-Bilecik Şubesi'ne yeni seçilen Yönetim Kurulu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden Türk Sağlık-sen'e Ziyaret

Eskişehir'in sağlık personelinin sorunlarının müşterek olduğunu vurgulanan ziyarette, idareler ile sendikalar arasındaki iletişimin önemine değinildi. Bu tür ziyaretlerin sık sık yapılması gereğinin önemi belirtildi. Genel Sekreterliğin, her bölümden kura sonucu belirlediği ve mesai arkadaşları adına temsilci tayin edilen sağlık personelleri ile istişarelere başlandığı, sorunların yüz yüze dinlendiği, genel sekreterliğin uhdesinde olan sorunların çözüm yollarının arayışına başlandığı ifade edildi. Sağlık personelinin şikayetlerinin özellikle; 24 saat esasına dayalı kreş açılıp açılamayacağı, çalışma ve dinlenme ortamlarındaki eksiklikler, personel eksikliği, iş yükü, mesai sırasında branş hekimlerine muayene olmanın zorluğundan bahsedildi. Türk Sağlık-Sen'den bu konuda katkısı istendi.

TSS Başkanı Hüseyin Kararman, Eskişehir sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin iştiraki ile yapılmakta olunan anket çalışmasından ve her bölümden isim belirtmeden istenilen sorunların tanzimi aşamasında bulunduklarını belirtti.

Kararman ayrıca, sabit ödemelerde zaman zaman meydana gelen gecikmeler, özellikle Ağustos 2014' te bitecek olan maaş promosyon ihalesinde sağlık personeli lehinde azami nasıl fayda sağlanabileceği gibi durumlardan bahsederek önerilerde bulundu

Kaynak: İHA