İstanbul'un İlk 'Termal” Havuzunun Temeli Atıldı

Esenyurt'ta bin 220 metrede 49,5 derece termal su bulundu.

Esenyurt Belediyesi, termal suyun kullanımı için İstanbul'un ilk termal havuzunun temelini attı.
Esenyurt Belediyesi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İl Özel İdaresi'nin izniyle yapılan jeofizik çalışmalar sonucu bin 220 metrede 49,5 derecede hipertermal su bulundu. Saadetdere Mahallesi'nde bulunan hipertermal suyun kullanımı için Saadetdere Termal Havuz'un temelleri atıldı. Termal turizmde İstanbul'u sağlık turizminin gözdesi yapacak havuzun temelini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu attı

“TERMAL HAVUZ 3 AY İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK”
Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu, 1999 Marmara depreminden sonra jeoloji mühendislerinin bölgede araştırma yaptıklarını belirterek, “Burada suyun olduğunu keşfettiler. Onların yapmış olduğu çalışmalar bizi bugüne taşıdı. Su şuanda 47-48 derece. İnşallah 3 ay içerisinde bitireceğiz” dedi.

Bölgeye otel ruhsatı da verdiklerini dile getiren Başkan Kadıoğlu, termal sudan faydalanmak isteyen herkesi Esenyurt’a davet etti.

Termal suyun keyfini çıkaran Saffet Gümüş, “Dizlerim ağrıyordu. Su sıcak. Burası Esenyurt, Afyon değil. İnşallah İstanbul bundan sonra Esenyurt’ta olacak” diye konuştu.

Fazlı Sezgin isimli vatandaş ise, “Bacaklarım ve dizlerim ağrıyordu. Burası yapıldı mı gelip burada dizlerim için yıkanacağım” diye konuştu.

Halis Düz de, her yıl termal su için Yalova’ya gittiğini dile getirerek, “Burada Esenyurt’ta bir mucize gördük. Sıcak su yerin altında. Romatizmam var. Esenyurt için büyük bir nimet” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA