Buski Yönetici ve Personeline Afet Eğitimi

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları, şube müdürleri ve personelinden oluşan heyet, deprem, fırtına, sel, karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı alınması gereken tedbirlerle felaket sonrası yapılması gereken ilk yardım müdahaleleri hakkında uygulamalı eğitim aldı.

Buski Yönetici ve Personeline Afet Eğitimi

BUSKİ Genel Müdürlüğü, doğal afetlerde alınması gereken tedbirlerle alakalı eğitim gerçekleştirdi. BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitim kapsamında, Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ziyaret edildi. BUSKİ Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve BUSKİ personelinden oluşan heyet, deprem, fırtına, sel, karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirler ile felaket sonrası yapılması gereken ilk yardım müdahaleleriyle ilgili uygulamalı bilgi aldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Merkezi’nin, Marmara Depremi’nin 14. yıldönümü olan 17 Ağustos 2013’te açıldığını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, merkezin Türkiye’de bir başka örneğinin bulunmadığını vurguladı. 6 bin 500 metrekarelik alandan oluşan merkezin, 15 milyon liralık yatırımla hizmete açıldığını belirten Tarı, “Günümüzün en son teknolojik imkanları çerçevesinde dizayn edilen merkezimizin simülasyonlu uygulama alanlarında, doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler ile afet sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi verilmektedir. Uzman personelimiz tarafından verilen bilgilendirme esnasında, ziyaretçilerimizden gelebilecek sorulara da açıklık getirilmektedir” diye konuştu.

Merkeze ziyaretin ücretsiz olduğunu dile getiren Tarı, ziyaretçilerin deprem, sel gibi doğal afetleri simülasyon yöntemiyle birebir tecrübe ederek, alınması gereken tedbirlere karşı bilgi sahibi olduklarını vurguladı.

Merkezi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ağırlıklı olmak üzere günde 100’ü aşkın kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Tarı, çevre il ve ilçelerin okullarından da yoğun ziyaretçi akının yaşandığını belirtti.

BUSKİ Sivil Savunma Uzmanı Münir Yılmaz da eğitim amaçlı ziyaret vesilesiyle, doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler ile sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgilerinin tazeleneceğini vurguladı.

Doğal afetlerin meydana gelmesinin önlenemeyeceğini, ancak afetlerin sebep olabileceği can ve mal kayıplarının azaltılabileceğine işaret eden Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Merkezi’nin eğitim konusunda bir okul görevi gördüğünü belirtti.

BUSKİ heyeti, simülasyonlu uygulamalar eşliğinde doğal afetlere karşı alınması gereken tedbirlerle alakalı bilgi sahibi oldu.
Kaynak: İHA