Beyninden Ameliyat Edilmeyi Bekleyen Lösemi Hastasına Yardım Eli

Balıkesir'de, yaklaşık 17 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığıyla mücadele eden ve iki haftaya kadar beyninden ameliyat edilmesi gerektiği bildirilen 30 yaşındaki kişi, Valiliğin girişimiyle tedavisi için İstanbul'a gönderildi.

Lösemi hastası Mesut Aras'ın (30) ağabeyi Resul Aras (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin 13 yılda 3'ü beyninden 7 kez ameliyat geçirdiğini söyledi.

AA aracılığıyla 28 Ocak'ta yaptıkları yardım çağrısına bazı gazete ve televizyonlarda yer verildiğini dile getiren Aras, kimi hayırseverlerin kendilerini telefonla arayarak destek sözü verdiğini, birkaçının ise yardım ettiğini anlattı.
Balıkesir Valiliğinden bir görevlinin de telefonla kendisine ulaştığı bilgisini veren Aras, şöyle devam etti:
"Kardeşim için Sayın Valimiz Ahmet Turhan'ın girişimiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünden randevu alındığı söylendi. Balıkesir Valiliği, bize İstanbul'a gidiş ve gelişimiz için bir araç tahsis etti. Ayrıca Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İstanbul'daki tüm masraflarımızı karşılayacak. Doktorları iki hafta içinde beyninden ameliyat edilmesi gerektiğini söylemişti. Mesut orada muayene edilecek. Daha sonra tedavisi için ne gerekiyorsa yapılacak. Muhtemelen ameliyat edilecek."
Turhan ve hayırseverlere teşekkür eden Aras, kardeşinin sağlığına kavuşması için bir umut ışığı belirmesinden çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.
Baba Şuayip Aras ise oğlunun tedavisi için İstanbul'a gideceklerini öğrenince sevinçten ağladığını bildirdi. Tedavi için ellerinden geleni yaptıklarını ancak yeterli olmadığını vurgulayan Aras, "Şimdi hayırseverlerimiz, Valimiz, oğlumun kurtulması için seferber oldu. Oğlum kurtulacak. Allah kimseye böyle bir dert vermesin" diye konuştu.

Güçlükle konuşabilen Mesut Aras da kendisini anlayan ve yardım eden herkese teşekkür etti.
Daha sonra Mesut Aras ve ailesi, Valiliğin tahsis ettiği araçla İstanbul'a gitti.
Kaynak: AA