Kadın Sığınma Evi İhalesi Yapıldı

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 24 Ocak 2014 tarihinde ihalesini gerçekleştirdikleri Kadın Sığınma Evi inşaatına başlamak için sabırsızlandıklarını bildirdi.

Kadın Sığınma Evi İhalesi Yapıldı

32 odalı, özürlülerinde yararlanabileceği Kadın Sığınma Evi inşaatına bir an önce başlamak için ihalenin kesinleşmesini beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, Fatih Mahallesi Orman İşletme Müdürlüğü Hizmet Binası karşısında belediyeye ait arsaya yapacakları Kadın Sığınma Evinin yapımı için Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)’dan 443 bin TL hibe desteği sağladıklarını bildirdi. Kadın Sığınma Evinin 700-800 bin TL’ye tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, inşaatı da en geç 6 veya 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlamak istediklerini söyledi.

Kadınların toplumun temelini oluşturduğunu belirten Başkan Karahan, “Kadınlar geleceğimizin mimarlarıdır. Maalesef istenmese de toplumda kadına karşı şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Kadınlarımız için ne yapsak azdır. Çünkü onlar her şeyi hak ediyor” dedi.

Başkan Karahan, Daha önce hayırsever bir vatandaş tarafından yerin hibe olarak bağışlandığını ve kadın sığınma evi yapımı şartıyla verildiğini anlatarak şunları söyledi;
"Yer Orman İşletme Müdürlüğü hizmet binasının karşısında. Bir çok vatandaşımız bunu biliyor. Kaba inşaat halindeydi ve 19 Mayıs 2011 deki 5.9’luk deprem sonrasında Pamukkale Üniversitesine bu binayı incelettik. Buraya güçlendirme çıktı. Bu güçlendirmenin maliyeti de çok olacaktı. Onun için Belediye Meclisimizde yeniden yapılması noktasında bir karar aldık ve yıktık. Daha sonra yaptırdığımız projeyi Zafer Kalkınma Ajansımıza götürdük. Projemiz kabul gördü. Zafer Kalkınma Ajansımızdan 443 bin TL hibe alıyoruz. Yaklaşık 700-800 bin liraya mal olacak binamızın yarıdan fazlasını zaten Zafer Kalkınma Ajansımız hibe olarak karşılıyor. 32 odalı, özürlülerinde kalabileceği 32 bakıma muhtaç kimsesiz kadınımıza belediye olarak bakacağız. 24 Ocak 2014 tarihinde ihalesi yapıldı. İhalenin kesinleşmesini bekliyoruz. İnşallah hemen temelini atıp inşaatına başlamak istiyoruz. 6 veya 7 ay içerisinde de inşaatı tamamlayıp bakıma muhtaç kadınlarımızın hizmetine sunacağız. Simav halkına hayırlı olsun.”
Kaynak: İHA