Başkan Gülşen, 'Projenin İptalini İsteyen Kantarcı'dır”

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Belediye Başkanı Mithat Gülşen sosyal paylaşım sitesinden bir açıklama yaparak, Filyos Projesinin iptalini isteyen Bülent Kantarcı olduğunu söyledi.

Başkan Gülşen, 'Projenin İptalini İsteyen Kantarcı'dır”

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Yürütmeyi durdurma kararının davacısı Bülent Kantarcı’dır. Peki bu durumda, davacının kendisi olduğunu neden gizlemektedir? Başta Çaycuma'mız olmak üzere tüm bölgemizin çok uzun zamandır merakla beklediği ve geleceği açısından çok önemli olan Filyos Projesi ile ilgili bugün önemli bir gelişme olmuştur.

CHP Çaycuma Belediye Başkan adayı Bülent Kantarcı’nın sahibi olduğu Koçkan İnşaat Ltd. Şirketi’nin 2012 yılında açtığı davanın ara kararı olarak Danıştay, 2008 yılından bu yana Filyos Projesi için yapılan kamulaştırmanın yürütmesini durdurmuştur. Bu şu demektir: 2008 yılından bu yana Çaycuma'mızda ekonomik olarak canlanma sağlayan yaklaşık 100 trilyonluk kamulaştırma bedelinin, devlete geri ödenmesi riski oluşmuştur. Halkımız bu kamulaştırma bedelleriyle ev almış, araba almış ve farklı birçok yatırımlarda bulunmuştur. İlçemizin ekonomisi de bu ticari hareketlilikten çok olumlu bir şekilde etkilenmiştir. Şayet devlet ödenen paraları geri isterse, bu paralar nasıl geri ödenecektir? Yoksa paraları Kantarcı mı ödeyecektir? Aynı zamanda özellikle Çaycuma'mızın her açıdan çağ atlamasını sağlayacak ve Çaycuma'mızı bölgemizin merkezi haline getirecek Filyos Projesinin iptal edildiğine ilişkin sosyal medyada müjdeli bir gelişme havasında paylaşımlarda bulunan Bülent Kantarcı’nın ne yapmak istediği anlaşılamamaktadır.Tüm halkımız çok net bilmelidir ki; bu karar Filyos Limanı ihalesinin yapılacağı durumunu etkilemeyecektir. Filyos Projesi son hızla devam etmektedir ve başta Çaycuma'mız olmak üzere tüm bölgenin kurtuluşu olacaktır.Yine çok iyi bilinmelidir ki, CHP Çaycuma Belediye Başkan adayı Bülent Kantarcı sahibi olduğu Koçkan İnşaat Ltd. Şirketi'nin kendi mülkü olan arazisini düşünerek, sırf kendi menfaatleri için tüm bölgenin menfaatine zarar verebilecek girişimlerde bulunmuştur.

Özellikle Çaycuma'mızda on binlerin umut bağladığı; işsizlerimize iş imkanı temin edecek, ilçemizi ve bölgemizi her açıdan geliştirecek bir proje olan Filyos Projemiz, Bülent Kantarcı yüzünden bir süre daha belki gecikebilecektir. Halkımızın oluşabilecek muhtemel gecikmenin Bülent Kantarcı’ dan kaynaklandığını bilmesi gerektiğini düşünerek bu kısa açıklamayı yapma gereği ortaya çıkmıştır. Danıştay’ın vermiş olduğu bu ara kararla ilgili incelemelerimiz devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Kaynak: İHA