Hastası Çocuğa Polisten Moral Ziyareti

Dörtyol İlçe Emniyet Müdürülüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği 'nde görevli kadın polisler, 9 aylıkken akciğer enfeksiyonu geçirerek kronik akciğer hastalığına yakalanan Miraç Hamitgil'i (8) evinde ziyaret ederek moral verdi.

Polis ablalarının getirdiği oyuncak ve boyama kitaplarına sevinen Miraç, bir an önce iyileşerek okula gitmek istediğini söyledi.

Ziyarette Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Miraç adına açılan sosyal paylaşım sitelerinde bazı kişilerin yardım toplandığının tespit edildiğini ve bu nedenle ailenin duyarlı olmasını istedi.
Anne Fatma Hamitgil de kendilerine çok sayıda yardım telefonu ve mesaj geldiğini ancak hiç kimseye hesap numarası vererek yardım istemediğini kaydetti.

Yardımsever insanları dolandırmanın vicdana sığamayacağını belirten Fatma Hamitgil, tanımadıkları bir kişinin Miraç adına yurt dışında yardım toplamaya başladığını duyduklarını, bu konuda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi'nde 7 yıl tedavi gören Miraç, doktorların Türkiye'de riskli olacağı için Viyana'da akciğer nakli yapılmasını tavsiye ettiği bildirildi.

Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı ve SGK'nın, Miraç'a yurt dışında akciğer nakli yapılması için Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni görevlendirdiği öğrenildi.
Kaynak: AA