Bitlis'te Daka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bitlis'te, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ocak ayı yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan DAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bu yıl Valilik olarak DAKA yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendiğini söyledi.

Geçtiğimiz aralık ayında 2014 yılı güçlü girişimcilik mali destek programını ilan ettiklerini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
"Bu program kapsamında bölge içinde ve dışında bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor. Özellikle bölgenin kalkınma konseptinde Bitlis olarak Hakkari, Muş ve Van'da kalkınma heyecanımızı artırmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda özel sektöre sunacağımız destek devam edecek. Kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini artırmak, koordinasyonu geliştirmek için faaliyet yürüteceğiz. Bu doğrultuda DAKA, bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirebilmek için çalışma sürdürüyor."
Ajansın, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında üstlendiği önemli görevi, başarı ve özveriyle yerine getirdiğini bildiren Yurdakul, bu nedenle DAKA genel sekreteri ve personellerine teşekkür ederek, toplantıda alacakları kararların bölgeye hayırlı olması dileğinde bulundu.
30 Aralık 2013'de Kalkınma Kurulunca alınan kararlar, bütçe revizyonu, genel sekreterin 2014 yılı çalışma programı ve bütçe yetkilendirilmesi, 2014 yılı doğrudan faaliyet desteği programı stratejisi, ajansın devam eden faaliyetleri ve projeleri ile hedeflenen projelerin görüşüldüğü toplantı, basına kapalı devam etti.
Toplantıya Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Kaynak: AA