Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri Dayanışmanın Merkezi Oldu

Tepebaşı Belediyesi tarafından açılan ve bölgede yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek, talep ve şikâyetlerini yerine getirebilmek adına mahallelerde oluşturulan belde evleri, açılan kurslar, gerçekleştirilen sosyal yardımlar ve kültürel faaliyetler ile kent yaşayanlarının buluşma noktası haline geliyor.

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri Dayanışmanın Merkezi Oldu

Yapılan açıklamaya göre, 2013 yılında belde evlerinde; genç, yaşlı, kadın, erkek, 10 bin 171 yurttaş 32 farklı kursta meslek edindirme, eğitim, hobi, spor, müzik kurslarından ücretsiz olarak yararlandılar. Kurslar sonucunda kursa katılan kursiyerler milli eğitim onaylı sertifika almaya hak kazandılar. Belde evlerince düzenlene sosyal etkinlikler ise yine büyük ilgi gördü; 2013 yılında kültür gezilerine 14 bin 156 yurttaş katılırken, gezilere katılan kişi sayısı 60 bine ulaştı. Belde evlerinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarıyla 2 bin 140 kişiye doğrudan ulaşılırken, 3 bin 25 ev ziyareti gerçekleştirildi.

415 caminin temizliğini gerçekleştiren ekipler vatandaşların ibadetlerini daha temiz ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirmelerine katkı sağladılar.

Ülke çapında örnek alınan bir proje olan Belde evleri, ihtiyaç sahibi ailelere erzak, sıcak yemek, yakacak, kıyafet, süt, kırtasiye, ilaç, ev eşyası yardımları da gerçekleştirdi. Yaşlı ve engelli vatandaşların servis aracıyla her gün evlerine sıcak yemek yardımında bulunulurken, Aşevleri ayrıca her Ramazan ayında binlerce vatandaşımıza kaliteli yemek verdi. Belde evleri, Ramazan ayı etkinliklerinde 160 bin vatandaşımıza ulaştı. Kurban bayramında ise 500 ücretsiz kesim gerçekleştirildi.

Bin 845 aileye süt ve 3 bin 720 aileye sıcak yemek yardımı yapılırken, 99 aileye eşya, 1254 aileye kıyafet yardımı, İlköğretim öğrencilerine bin 250 bot ve mont yardımı yapıldı.
Kaynak: İHA