Singularity Üniversitesinin Küresel Etki Yarışması Türkiye'de Düzenleniyor

NASA'da kurulu Singularity University(SU) bu yıl Türkiye Küresel Etki Yarışması'nı açıyor.

Singularity Üniversitesinin Küresel Etki Yarışması Türkiye'de Düzenleniyor
Seçilen projenin sahibi NASA'da kurulu bu Üniversite'nin Yaz Programı'na tam burslu katılmaya hak kazanacak. Türkiye'den girişimciler, sanatçılar, teknoloji tutkunları, bölgelerindeki 1 Milyon ve üzeri insanın yaşamını iyileştirmeyi amaçlayan projeleriyle yarışmaya başvurabilecek.
Singularity University'nin Küresel Etki Yarışması, katlanarak gelişen teknolojilerin kullanımıyla insanların yaşamını iyileştirecek yeniliklerin ortaya konmasını amaçlıyor. Üniversite, yarışmayı bölgeye üçüncü kez getiriyor. İlk ikisinde Orta ve Doğu Avrupa şemsiyesi altında Budapeşte merkezli olarak gerçekleşen bölgesel yarışma bu sene Türkiye merkezli ve yakın çevresine açık olarak düzenlendi.

Bu yıl teması İklim, Çevre ve Enerji odaklı olarak açılan yarışmayı kazanan, bu yaz, Üniversite'nin GSP'14 Lisansüstü Programı'na katılacak. 25.000$ değerindeki ödül, eğitim, konaklama ve yemek masraflarını karşılayacak.

SU Küresel Etki Yarışması Türkiye 2014'ün başvuru sürecinde adaylar https://gic.singularityu.org/turkey adresindeki yarışma sitesinden 21 Şubat tarihine kadar katılımlarını tamamlayacaklar ve iki turda değerlendirilecekler. Finale kalan projeler 28 Şubat tarihinde açıklanacak, Mart ayında finalistler jüri önünde projelerini sunacaklar. Yarışmanın dili İngilizce.
Kaynak: İHA